TIMES: 400 betalda yrkesmördare jagar Ukrainas president

2022 02 28

Rysslands diktator Putin har sjösatt en blodtörstig plan som går ut på att mörda Ukrainas president så snart som möjligt.

Det avslöjar den ansedda brittiska tidningen The Times som nu rapporterar nya detaljer om Vladimir Putins förfärliga metoder när det gäller Rysslands anfallskrig mot Ukraina.

Spåra upp och mörda

Putin har anlitat 400 yrkesmördare som fått betalt för att bege sig till Ukrainas huvudstad Kyiv med en och samma huvuduppgift – spåra upp Volodymyr Zelensky och mörda honom, uppger tidningen.

Yrkesmördarna ska dessutom ha fått i uppgift att mörda ytterligare 23 personer.

Avrätta folkvalda politiker

På legosoldaternas mordlista återfinns de främsta folkvalda politikerna i Ukraina och förutom president Zelensky handlar det om till exempel Kyivs borgmästare Vitalij Klykto och landets premiärminister Deny Sjmyhal.

Brutala och laglösa

De 400 yrkesmördarna skall nu finnas på plats i Kiev och rör sig bland de 2,8 miljoner invånarna med målet att finna vägar att få fatt i presidenten och de andra toppolitikerna.

Yrkesmördarna ska ha hämtats från det brutala och laglösa privata soldatnätverket Wagnergruppen som är känd för att utföra Moskvas smutsjobb i fjärran land.

Flugits in från Afrika

Legosoldaterna har flugits in från Afrika för vem veckor sedan och stora finansiella belöningar har utlovats till den som kan avsluta Volodymyr Zelenskys liv rapporterar The Times.

Ukrainas regering skall ha nåtts av information om Putins blodtörstiga planer i helgen vilket legat till grund för en ökad finkamning av huvudstaden i jakten på yrkesmördarna.

Jakt i Kyiv

Det utegångsförbud som varit på plats under helgen har koppling till jakten på yrkesmördarna enligt The Times. Kyivs ledning gick ut med påbud om 36 timmars strikt utegångsförbud vilket möjliggjorde en effektivare jakt på yrkesmördarna.

Kan klassas som agenter

Civila informerades om att ifall de bröt mot utegångsförbudet så kunde de klassas som agenter från Kreml och riskerade att bli likviderade.

En del misstänka legosoldater har också kunnat gripas de senaste timmarna.

Geopolitiska intressen

Wagnergruppen används av Rysslands diktator för att utföra olagliga och extremt våldsamma operationer i konfliktzoner runt om i världen där Ryssland anser sig ha geopolitiska intressen.

Bland annat låg Wagnergruppen bakom några av de värsta övergreppen och halshuggningarna i samband med kriget i Syrien, rapporterar New York Post

Våldtäkter och rån

Gruppen som består av legosoldater och yrkesmördare gjorde sig även skyldig till omfattande våldtäkter och rån mot civila i Centralafrikanska Republiken i fjol enligt tidningen.

Arkivfoto: D. Spanic

Text: Redaktionen