Till hårt angrepp mot MP – kämpar i dagar för att få bort begreppet klan

2021 09 03

– Regeringen är gisslan hos Miljöpartiet som kämpar i dagar med att få bort begreppet klan från en klanutredning och begreppet utsatta områden.

Det uppger Liberalernas ledare Nyamko Sabuni som går till hårt angrepp mot MP rörande brottslighet och misslyckad integration.

Sviker de drabbade

Att inte erkänna problem som finns hos grupper bara för att de tillhör en minoritet är att svika de som drabbas, menar Nyamko (L).

Hon riktar kraftig kritik mot MP. 

S-MP:s tystnadskultur

Och blundat har denna regering gjort. Jag har själv upplevt i förhandlingar hur mina motparter försöker att upprätthålla tystnadskulturen i integrationspolitiken. Hur regeringen är gisslan hos Miljöpartiet som kämpar i dagar med att få bort begreppet ”klan” från en klanutredning och begreppet ”utsatta områden” från folkbokföringsinsatser i förorter, betonar L-ledaren.

Kriminella och fundamentalister

Våldsbrottsligheten är kopplad till utvecklingen av att Sverige nu har ett 60-tal utsatta områden där kriminella gäng och fundamentalister har makt. Därför har vi tagit fram en fullfjädrad nationell strategi, understryker Nyamko (L). 

MP slår tillbaka

Miljöpartiet ser på saken på ett annorlunda sätt.

Personer med invandrarbakgrund har i genomsnitt lägre inkomster, kortare utbildning, sämre hälsa och är oftare trångbodda. Detta är riskfaktorer för att bli brottsaktiv. Det intressanta är vad vi kan göra åt riskfaktorerna, inte var en brottsling är född, svarar MP-profilerna Rasmus Ling, Leila Ali Elmi och Annika Hirvonen (MP) i Expressen.

L sänker de rikas skatter

MP vill fokusera på ökad jämställdhet ibland annat skolan.

Vi vet att ett jämlikt samhälle är ett bättre samhälle: människor mår bättre, brottsligheten är lägre och den sociala sammanhållningen starkare. Barn till arbetslösa föräldrar i utsatta områden som inte får gå på fritids får hänga på torget med knarklangarna. L:s skattesänkningar för de rikaste ökar ojämlikheten. Miljöpartiet vill i stället minska klyftorna, barnfattigdomen och skolsegregationen, framhåller de tre miljöpartisterna.

Foto: L. Villasmil

[yop_poll id="583"]