SVERIGE: Mark Levengood till angrepp mot partiledare

2022 08 01

Folkkäre författaren och programledaren Mark Levengood vill inte se Ebba Busch (KD) på Stockholms Pride 2022.

Det fastslår han i ett inlägg på sociala medie-plattformen Instagram.

– Ebba Busch har den bisarra åsikten att folk gärna får vara homosexuella, bara de inte är homosexuella. Jag hoppas Ebba inte deltar i årets Pride. Hennes åsikter är ju vad vi kämpar mot, skriver han.

Lovordar debattartikel

Samtidigt hyllar Mark Levengood Europaparlamentarikern Alice Bah Kuhnkes (MP) debattartikel i Expressen.

I artikeln kritiserar Bah Kuhnke uttalanden från Ebba Busch i en intervju med tidningen QX.

I intervjun talar Ebba Busch om att fokus på ”nakenheten” och ”olika sexuella fetischer” i prideparaden kan vara negativt för hbt+ personers kamp för lika rättigheter.

”Kast med liten dildo”

– Det handlar primärt om Pride. I en tid då vi fortfarande har mycket kvar att göra för att normalisera homosexualitet, att det inte ska behöva vara en så stor grej, så vet jag att många inte har känt sig hemma när man blandar ihop det med hur mycket naket vi ska ha i det offentliga, säger Ebba Busch till QX.

Hon fortsätter:

– Homosexuellas rätt att prövas som adoptivföräldrar, till exempel, sker parallellt med ”kast med liten dildo” och olika sexuella fetischer. Det har absolut använts som intäkt av de som vill bekämpa hbt+ personers rättigheter och blivit ett slagträ. Därmed har man gjort en del av kampen en björntjänst. Den sexuella frigörelsen kan vara en nog så viktig fråga, men på vilket sätt har den rätt att ta sig utrymme?

På frågan om hon står för en mer klassisk sexualmoral svarar Ebba Busch:

– Ja, absolut och en önskan om att varje gång vi pratar om hbt+ personer, att det inte alltid ska komma med ”och sedan har vi läderfetisch och dominatrix-delen”. Då har vi svårt att nå de personer som tycker det är obehagligt att två män kan kyssa varandra, älska varandra, vara fantastiska föräldrar. Bara för att man är gay behöver man inte vara mer lössläppt än någon som är straight.

Skarp kritik

Alice Bah Kuhnke anklagar Ebba Busch för att inte stötta Pride fullt ut.

– Hon [Ebba Busch] menar att Pride i sitt nuvarande format gör hbtqi-rörelsen ”en björntjänst” då det häller vatten på homofober och konservativas kvarn att ”homosexuellas rätt att prövas som adoptivföräldrar, till exempel, sker parallellt med ”kast med liten dildo” och olika sexuella fetischer”, skriver Bah Kuhnke och tillägger:

– Ebba Busch verkar vilja begränsa och stoppa in hela Pride och hbtqi-rörelsen i ett smalt, prydligt och normtillvänt litet fack. Man får känslan av att hon tycker att Pride och hbtqi-rörelsen i stort är okej, så länge ingen gör för mycket väsen av sig och skyltar med sin sexualitet i för hög utsträckning.  

Ebba Busch har inte kommenterat Mark Levengoods inlägg eller Alice Bah Kuhnkes debattartikel.

Foto: Kristdemokraterna

Text: Redaktionen