Svenska folket rasar – hur kan detta hända?

2022 04 16

Att polisen inte lyckas hejda 200 kriminella ligister från att sätta stad efter stad i skräck gör att svenska folket skakar på huvudet av besvikelse och ilska.

ANALYS: Linköping, Norrköping, Stockholm, Örebro och nu Landskrona. I stad efter stad går en relativt begränsad skara kriminella idioter bärsärkagång och gör svenska folket rasande.

Tre olika grupper

Att döma av reaktioner på många håll inklusive i lokaltidningar och riksmedia så finns det en rad kritiska frågor som ställs. Och frågorna riktas främst mot tre olika grupper.

Polisen

– Hur i all sin dar är det möjligt att Sveriges poliskår inte klarar att med kraft göra processen kort med en begränsad skara på 200 gangsters?

– Polisen har konstaterat att en del av demonstranterna ville döda poliserna och i så fall borde väl polisen svara med maximal kraft.

– Det är uppenbart att polisen har bristfällig utrustning, bristfällig ledning eller bristfälliga befogenheter. Hur är det möjligt efter alla år av mediala diskussioner om polisen?

– Om polisen redan på förhand vet om att situationen mycket lätt kan urarta och skattebetalarnas egendom – vilket inkluderar polisbilar och polisutrustning – kan skadas, hur kommer det sig då att högerextremisten ges tillåtelse att manifestera i tätbebyggt område?

Brottslingarna

– Hur är en människa funtad om man på grund av ilska över att en idiot ska elda upp en religiös bok ger sig på poliser? Bränner upp polisbilar och misshandlar och till och med försöker döda poliser?

Det är så sjukt att man knappt vet vad man ska säga.

– Filmer från brottsplatserna klargör att det rör sig om personer med utländsk koppling vilket inte är överraskande då det gäller islams bok koranen. Gärningsmännen ökar därmed sannolikt det redan befintliga missnöjet med asylmottagning och misslyckad integration.

S-regeringen

– Den här typen av kriminalitet där man enligt polisens egen utsago försöker döda poliser och lamslår stad efter stad kräver betydligt hårdare markeringar från regeringen och ledande politiker än vad som varit fallet så här långt.

Slutsats

Det inträffade är sammantaget pinsamt för Sverige, regeringen och polismyndigheten.

Samtidigt är det viktigt att slå fast att huvudansvaret självfallet ligger på brottslingarna själva. Det är dessa kriminella ligister och grova brottslingar som är skyldiga och som förhoppningsvis kan fångas in och dömas snarast möjligt.

Två saker samtidigt

Och dessutom är följande två saker möjliga samtidigt:

– Sveriges poliser är värda allt stöd och Sverige står bakom dem till 100 %. Det är fruktansvärt att galningar försöker döda våra poliser på grund av att de bara försöker upprätthålla lag och ordning.

– Samtidigt står det klart att polisens insatser inte håller måttet på långa vägar – om det sen beror på att polisen själv agerat svagt eller om det helt och hållet beror på att de på grund av polisledningen eller på grund av politikerna saknar rätt verktyg och befogenheter torde snarast framgå.

Foto: Polisen Motala, Mjölby, Vadstena, Boxholm och Ödeshög

Text: Redaktionen