SVENSK POLITIK: Han är stabil, stark och rakryggad – helt enkelt bäst!

2021 07 02

Sverige skulle behöva många Andreas Norlén.

Återigen har landets eminenta talman visat var skåpet ska stå. Det har tryckts på från alla håll och kanter i debatten, politiken och sociala medier men talmannen har stått stadig och rak och inte låtit sig påverkas. Det finns flera bra och färska exempel:

✅ När det trycktes på om att Stefan Löfven (S) borde bli den som fick första chansen att sondera så valde talmannen ändå Ulf Kristersson (M). Han hade klart stöd för det i praxis. 

✅ När det trycktes på om att Stefan Löfven (S) måste ha klart med stöd för budgeten innan han släpps fram till statsministeromröstning så klargjorde talmannen att så är inte fallet.

Han står emot påtryckningar både från vänster och höger och håller sin egen raka linje som stöds av underlag, praxis och tydliga principer.

Utgör pelare

Han utgör en viktig pelare i tider av politisk turbulens och oro vilket det ju per definition nästan alltid är när det är uppmärksammade talmansrundor, när regeringar faller eller när valresultatet inte ger ett tydligt besked om hur regeringen ska se ut. 

Andreas Norlén är rakryggad och står för stabilitet, kraft och tydlighet. När journalister ger tuffa frågor som ibland är formulerade på ett sätt som redan när själva frågan ges kan få omgivningen att tro att "nu är respondenten på hal is" så ger Andreas Norlén snabbt ett pedagogiskt och avväpnande svar. Dessutom ger han ett varmt, sympatiskt och ödmjukt intryck.

Han är helt enkelt bäst – igen!

[yop_poll id="305"]