STYCKMORDET: SD-politikern beskrivs ”som Stig Helmer i Sällskapsresan”

2021 11 21

Sverigedemokraterna är chockade av beskedet att en SD-politiker häktats för styckmord och beskriver den misstänkte som snäll och lugn.

Den 60-årige SD-politikern som varit verksam i Södermanland har häktats på sannolika skäl misstänkt för mord och för brott mot griftefriden vilket avser ett styckmord. Hos partiet råder chock och förstämning.

SD kontaktades av försvarsadvokaten

Den misstänkte SD-politikern har tagits bort från SD:s hemsida.

– Vi har blivit kontaktade av hans försvarsadvokat. Hon berättar att han avsäger sig alla politiska uppdrag. Det var då vi plockade bort honom från hemsidan, säger SD-ordföranden i SD Nyköping Thom Zetterström, till Sörmlands Nyheter, rapporterar Aftonbladet som även redogör för hur SD i Nyköping beskriver den misstänkte politikern.

Som Stig Helmer i Sällskapsresan

SD-ordföranden berättar att man är chockade av beskedet och beskriver politikern som en lugn och snäll person, lite som Stig Helmer i Sällskapsresan, rapporterar Aftonbladet.

Thom Zetterström (SD) uppger till Sörmlands Nyheter att man hoppades att uppgifterna inte skulle stämma.

– Länge hoppades jag och andra i partiet att det skulle komma en dementi. Det gjorde det inte. I stället bekräftades uppgifterna.

Människohuvud påträffades

Expressen rapporterar om att det 60-åriga offret enligt grannar inte öppnade dörren när det i september var dags för rörbyte i lägenheten i Stockholm varpå man larmade polisen.

I samma veva hittades enligt uppgift till SVT ett människohuvud i Karlbergskanalen i centrala Stockholm – mitt emellan Kungsholmen och Norrmalm.

SD-politikerns chef uttalar sig

Expressen har fått uppgifter om att den misstänkte SD-politikern och styckmordsoffret har jobbat på samma arbetsplats och SD-politikerns chef kommenterar nu det inträffade till tidningen.

– Med anledning av brottsmisstanken har även ett personalärende gällande medarbetaren inletts. Medarbetaren är misstänkt för ett mycket allvarlig brott, vilket vi ser på med största allvar. Nu avvaktar vi den fortsatta rättsprocessen, meddelar chefen.

Väldigt trevlig och artig

Mordoffrets grannar är förfärade och minns sin granne.

– Jag pratade mycket med honom och tyckte han var väldigt trevlig och artig. Så när jag fick reda på detta är det klart att jag tycker att det är fruktansvärt, säger granne till Expressen.