Största ungdomsförbundet höll valupptakt

2022 08 15

Stämningen var hög när Sophia Granswed Baat intog scenen på Moderata Ungdomsförbundets valupptakt.

Partiernas ungdomsförbund utgör en viktig del i de åtta moderpartiernas valkampanjer som nu går in i slutspurten.

Laddar inför valet

Ungdomsförbundens medlemmar är väldigt aktiva året runt när det gäller att ordna aktivitet för sina medlemmar och även värva nya medlemmar. Just nu är deras fokus att presentera partiernas politik och inte minst att försöka att värva röster inför valdagen söndagen den 11 september.

Valupptakt i Norrköping

Flera av ungdomsförbunden inleder nu sin valspurt och Moderata Ungdomsförbundet lockade hundratals medlemmar till sin valupptakt i Norrköping på lördagen.

Stämningen var på topp när Sophia Granswed Baat från Stockholm äntrade scenen och sjöng ungdomsförbundets vallåt 2022 som heter Sverige Kan Bättre.

– Det var en fantastisk stämning med över 500 mufare i publiken. Låten har både humor och seriositet, och en trallvänlig melodi att dansa till, säger Sophia.

Här kan man se MUF:s vallåt 2022 på YouTube.

Mandatperiodens största event

– Det är mandatperiodens största MUF-event. Hundratals MUF-medlemmar från hela Sverige samlas för att peppa inför det stundande valet, förklarar MUF på sin webbsida.

Moderata Ungdomsförbundet MUF är det största av de åtta ungdomsförbunden enligt den senaste statistiken från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor.

Medlemssiffrorna

Här är medlemsantalen i partiernas ungdomsförbund enligt SVT:s information från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor som publicerades i juli 2022 och som avser 2019:

                                               

🔵  MUF – Moderaterna    10 880

🔴  SSU – Socialdemokr.    10 504

🔵  KDU – Kristdemokr.       4 906

🔵  LUF – Liberalerna            2 072

🔴  Ung Vänster – V.               1 607

🟢  Grön Ungdom – MP       1 622

🟢  CUF – Centern                 1 411

🔵  Ungsvenskarna – SD      Vill ej uppge

Se källan till medlemssiffrorna här.

Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU framhåller att man lyckats väl med sin värvning på senare tid och att man var uppe i 11 113 medlemmar vid slutet av 2021. Den officiella statistiken från myndigheten uppdateras bara en gång per år.

Även SSU är nu ute och kampanjar för fullt.

– Vi hade vår egna festival förrförra helgen. Magdalena Andersson höll tal till de över 500 deltagarna, berättar Youbert Aziz som är kommunikationschef och valledare för SSU.

Foto: Moderata Ungdomsförbundet

Text: Redaktionen