Stefan Löfven tvingas ställa in anti-Putin-tal

2022 03 23

I dag skulle Sveriges tidigare statsminister Stefan Löfven återkomma till rampljuset med ett högprofilerat tal.

Men nu kommer besked om att Löfven tvingas ställa in.

Mot ryska diktatorn

Sverige statsminister under åren 2014 – 2021 tillika Socialdemokraternas partiledare under tioårsperioden 2012 – 2021 skulle idag ha varit huvudtalare på ett stort protestevent mot den ryska diktatorns anfallskrig och försök till invasion av Ukraina.

Vid Rysslands ambassad

Eventet äger rum utanför Rysslands ambassad i Stockholm, vilken är belägen på Kungsholmen och närmare bestämt på Gjörwellsgatan intill Smedsudden.

Demonstrationen går under rubriken ”Stoppa Putins krig mot Ukraina” och arrangeras av Peter Ingvarsson.

Har blivit smittad

Orsaken till Stefan Löfvens avbokning är att han smittats av coronaviruset.

– Stefan Löfvén har drabbats av covid och måste lämna återbud till att tala på manifestationen, meddelar Peter Ingvarsson.

Han har dock fått fram en välprofilerad ersättare.

– Pierre Schori, tidigare statsråd, EU-parlamentariker och FN-ambassadör i New York, samtidigt som Lavrov, framhåller Ingvarsson på Twitter.

Snart ny chans

För den som vill se Sveriges tidigare statsminister in action så ser det dock ut som att ett nytt tillfälle kan komma att dyka upp redan inom några dagar.

Stefan Löfven uppges nämligen ha blivit inbjuden till nästa Stoppa Putins krig i Ukraina-demonstration som äger rum nästa onsdag.

Tar över SIPRI

För cirka en vecka sedan stod det klart att Stefan Löfven utsetts till ny ordförande för Stockholms internationella fredsforskningsinstitut, SIPRI. Han efterträder ex-utrikesministern Jan Eliasson.

– Jag ser fram emot att ta mig an uppgiften och utmaningen som SIPRI:s ordförande. Inte minst i dessa oroliga tider är vår roll än mer viktig, framhåller Stefan Löfven

Tillförlitlig information

– Behovet av tillförlitlig information och klarsynt analys är större än någonsin och det är vad SIPRI tillhandahåller, betonar Löfven till SIPRI.

Foto: Stefan Löfven, FB

Text: Redaktionen