Statsministerns ord efter skjutningen

2021 07 18

– Jag blir förtvivlad och förbannad.

Det framför statsministern efter den fruktansvärda nyheten att det är småbarn som fallit offer för den uppmärksammade skjutningen i Stockholm.

– Jag blir förtvivlad och förbannad när jag hör om de två barn i förskole- och skolåldern som under lördagen skottskadades i ett bostadsområde i södra Stockholm. Detta besinningslösa våld som sätter hela bostadsområden i skräck är fruktansvärt. Att använda våld i ett område där barn vistas visar på en fullständig hänsynslöshet, betonar Stefan Löfven (S).

Barns rätt till trygghet

– Alla barn har rätt till ett liv fritt från våld. Barns rätt till trygghet och säkerhet kommer alltid att vara en av mina högsta prioriteringar, som medmänniska och som politiker. Det intensiva arbetet med att trycka tillbaka den grova kriminaliteten fortsätter med full kraft och vi ökar takten ytterligare. Vi kommer aldrig att backa. Mina tankar finns hos de drabbade barnen och deras anhöriga, framhåller statsministern.

ANALYS

För regeringen väntas nu kampen mot brottsligheten bli ännu mer prioriterad och svenska folket kan förvänta sig en höst där Stefan Löfven kommer att lyfta fram frågan ännu mer i debatten.

❤ Tankarna går till de drabbade barnen, deras familjer och anhöriga, kamrater och hela grannskapet.