Stad säger nej till till elsparkcyklar – Flera partier säger nej

2021 11 18

Politikerna i Kungsbacka säger nej till de två företag som vill starta uthyrning av elsparkcyklar i staden.

Det beslutades vid ett möte i Kungsbacka kommuns tekniska nämnd i går onsdag rapporterar Sveriges Radio Halland.

Huller om buller

Politikerna vill helt enkelt inte att staden ska belastas med en massa elsparkscyklar som slängs runt huller om buller i samhället.

– Vi har inte den trafikplanering utifrån vår stadsplanering som krävs för denna form av fordon. Utifrån erfarenhet från andra städer utgör felaktigt parkerade och liggande elsparkcyklar hinder för såväl gående som biltrafik, säger Monica Neptun (L), kommunalråd och ordförande i nämnden för teknik, till SVT.

Befarar att cyklarna skapar otrygghet

Kommunpolitikerna i Kungsbacka bedömer att staden inte är anpassad för elsparkcyklar och att stadens tillgänglighet skulle försämras om man sade ja till att elsparkcykelföretagen släpptes in i staden.

– Vi jobbar mycket med tillgänglighet för alla, och bristande tillgänglighet på grund av elsparkcyklar leder till otrygghet, säger nämndordförande Monica Neptun (L).

M, C, KD och L

Kungsbacka kommuns tekniska nämnd beslutade att säga nej till de två intresserade elsparkcykelföretagen efter att man gjort konsekvensanalys av det hela. Inför beslutet hade man även fått ett förslag om att säga nej ifrån den styrande koalitionen som utgör Kungsbackas politiska ledning vilket är Moderaterna, Centern, Kristdemokraterna och Liberalerna.

Foto: E. Sandberg

[yop_poll id="889"]