Smittan ökar på populära resmål för svenska turister

2021 06 02

Nu ökar trycket på populära svenska semesterdestinationer som Kreta och Rhodos men samtidigt varnas nu för kraftigt stigande smittspridning.

Bara drygt två veckor efter att Grekland började ta emot turister så hotas flera turistorter som är populära bland svenskar av nya restriktioner på grund av ökande smittspridning. På bara fem dagar har antalet smittfall ökat med 43 % på Rhodos, 50 % på Syros och 36 % på Mytilini, rapporterar Chania Post.

Även Chania på Kreta är drabbat och nu varnas det för att man kan komma att tvingas införa nya restriktioner, uppger SvD.

När Grekland öppnade upp för turister igen 15 maj var landet delat då en del ville få igång den för landet så livsviktiga turismen igen samtidigt som andra ansåg att det var för tidigt uppger SvD.

Även om ökningarna av nya fall är från låga nivåer är biträdande civilskyddsminister Nikos Hardalias mycket orolig.

– Lokala epidemiologiska uppgifter visar antingen en liten eller en stor ökning, snarare än en minskning. Vi vädjar till invånarna i Rhodos, Mytilene, Trizinia, Chania och Syros att vara extremt försiktiga och konsekventa med hälsoåtgärder och regler för att förhindra ytterligare spridning av viruset, säger Hardalias enligt Chania Post.

[yop_poll id="144"]