– Skulle kunna ställa till det något oerhört för Stefan Löfven

2021 06 28

– Ett extraval skulle kunna ställa det något oerhört för Stefan Löfven.

Det säger SD-ledaren Jimmie Åkesson till SVT i en kommentar kring det faktum att statsministern valde att säga nej till extraval och istället låter talmannen inleda samtal med alla partiledarna för att försöka finna en lösning på regeringskrisen.

– Han har väl inte visat något större intresse för något extraval. Det är väl fullt rimligt givet dels det egna läget, både med pandemi och i allmänhet. Men också hans eget opinionsläge. Men vi har också ett Miljöparti som ligger ganska pyrt till i opinionsmätningarna. Så det är klart att ett extraval skulle kunna ställa till det något oerhört för Stefan Löfven, säger SD-ledaren-

– Det jag sagt är att det nya politiska läget som vuxit fram den här mandatperioden och sedan förra valet har ju aldrig prövats. Vare sig i talmansrundor eller i ett val. Det är rimligt att det prövas. Nu får vi pröva det i talmansrundorna. Om det inte visat sig ha skett någon större förändring sen förra gången, ja då blir det förmodligen väldigt svårt att få ihop en regering och då kommer det kanske att få prövas också i ett extraval och jag har inget emot det, säger Jimmie (SD) till SVT.

Foto: Jimmie Åkesson, FB

[yop_poll id="284"]