Skottlossning i tre städer i går kväll – Två skjutna till döds

2021 08 17

Två män har skjutits ihjäl i nordvästra Stockholm. Gärningsmännen är på fri fot.

I går kväll måndag var det skottlossning i Göteborg, Linköping och Stockholm och vid Stockholmsskjutningen larmades polisen klockan 22.20. Två män påträffades skadade vid ett bostadshus.

– Inom fem minuter var en helikopter här och jag såg blåljus genom fönstren. Man kunde se när de gick ut med de skadade personerna från huset till ambulansen. Man blir orolig och jätteledsen, säger en kvinna till Expressen. Hon bor i huset och satt och tittade på TV när skjutningen ägde rum.

Skyldiga på fri fot

Gärningsmännen är inte gripna enligt polisen.

– Det kan finnas misstänkta, men ingen är gripen, säger Helena Boström Thomas, vid Stockholmspolisen till SVT. Polisen väntas tala med vittnen idag tisdag.

Skottlossning i Göteborg

Även i Göteborg pågår en stor polisinsats efter en skottlossning i Kviberg på måndagskvällen.

– Två personer har blivit beskjutna. En gärningsman har riktat vapen mot dem, men de ska inte ha blivit träffade, uppger Göteborgspolisen till SVT.

Mordförsök i Linköping

Även i Linköping skedde en skottlossning på måndagskvällen. Strax efter klockan 19 inleddes ett stort polispådrag i västra Linköping efter att flera höga smällar hörts En man kunde gripas misstänkt för mordförsök.

– Det här är resultatet av ett osedvanligt gott polisarbete. Efter att många dragit sitt strå till stacken så har det uppstått misstanke om försök till mord. Vi har också hittat och gripit en misstänkt gärningsman, uppger Linköpingspolisen.

Arkivfoto: Polisen Norrmalm