SKAVLAN: Sista programmet efter 13 år på fredag – Statsministern gästar

2021 12 02

– Vårt sista program!

Det utbrister Fredrik Skavlan som efter 13 år som programledare gör sist allra sista program nu på fredag.

Viktig lärdom

– Det viktigaste jag har lärt mig är att ingen av de personer som jag har mött i programmet har visat sig vara exakt som jag trodde, säger han till SVT inför fredagens final.

Kul arbetsplats

Skavlan känner hur det stora vemodet rullar in, som Jerry Williams hade sagt.

– Jag var förberedd på att det skulle bli mer och mer känslosamt, vilket inte har så mycket att göra med att jag tycker att det är så viktigt att vara programledare, utan mer med att jag har haft en väldigt kul arbetsplats, säger han.

Många häftiga gäster

Under Skavlans 13 år i TV-soffan har han bland annat gästats av en mängd storheter. I första programmet i säsong 1 2009 var Göran Persson och Anitra Steen gäster. Och nu i sista programmet kommer ytterligare en statsminister.

– Vi har gleden av å ha Sveriges første kvinnelige statsminister Magdalena Andersson, berättar Fredrik Skavlan på sin Facebooksida.

Stjärnspäckad final

Finalprogrammet bjuder på en rad andra stjärnor.

– Solsidans Felix Herngren, programleder og komiker Else Kåss Furuseth og den hviterussiske opposisjonslederen Svetlana Tikhanovskaja. Bo Kaspers Orkester er også med på scenen, säger norrmannen Skavlan.

Utmanat sina fördomar

Den populära programledaren har lärt sig viktiga saker genom åren.

– Det viktigaste jag har lärt mig är att ingen av de personer som jag har mött i programmet har visat sig vara exakt som jag trodde. Du kan göra hur mycket research som helst, men det dyker ändå alltid upp något oväntat. Så jag har också fått utmana mina fördomar genom åren, säger han till SVT inför finalen som sänds i SVT klockan 21 på fredag.

300 program senare

– 25 säsonger och över 300 program senare – denna vecka sänder vi vårt allra sista program, framhåller Skavlan på Facebook.

Foto: Monkberry