–Sitter inte och fikar hela dagarna

2021 05 19

– Det skaver, säger Centerns egen Britt-Marie om centerungdomarnas kontroversiella kampanjfilm där man menar att ”Britt-Marie, 45” sitter och fikar hela dagarna.

Det var igår som Centerns Ungdomsförbund fick hård kritik för sin nya kampanjfilm om LAS, Lagen om anställningsskydd.

– Inga onödiga sosselagar ska kunna stoppa dig. Vi kan inte ha en lagstiftning som skyddar Britt-Marie, 45, som har suttit kvar i fikarummet i flera år istället för hårt arbetande unga, säger den nya CUF-ordföranden i filmen.

Påhoppet på ”Britt-Marie, 45” har retat upp många i sociala medier såväl som politiker som anser att budskapet är oförskämt. Centerns ”egen Britt-Marie” – Britt-Marie Jobacker, 64 år, och vice ordförande för Centern i Skåne är inte glad i kampanjfilmen.

– Det är klart det skaver eftersom jag heter Britt-Marie. Verkligheten är inte att sitta och fika hela dagarna. Jag tycker det är trubbigt formulerat i filmen. Jag har ett helt arbetsliv bakom mig och har alltid värnat om att vi ska ha både unga och äldre med på arbetsmarknaden, säger hon till SvD.

Hon håller inte ens med CUF i sakfrågan.

– Vi måste ha något skydd för våra anställda. Lagen om anställningsskydd måste finnas kvar, säger hon till SvD.

Centern har under dagen förtydligat att moderpartiet inte håller med ungdomsförbundet och att Centern inte vill avskaffa utan endast reformera LAS.

[yop_poll id="58"]