Senaste Nytt om skottlossningen i Linköping

2021 08 06

Två pojkar som är 15 respektive 16 år har mycket svåra skador efter skottlossningen i Linköping. Gärningsmannen är fortfarande på fri fot.

Nu på fredagsmorgonen har avspärrningarna runt brottsplatsen hävts efter skottlossningen som ägde rum i stadsdelen Berga Centrum i Linköping i går kväll torsdag uppger P4 Östergötland. Den eller de som öppnade eld mot de båda pojkarna begick brottet samtidigt som det fanns många människor i närheten vilket gör att polisen lagt mycket arbete på att få in vittnesuppgifter. Men de skyldiga är fortfarande på fri fot.

När många slutade jobba

– Eftersom det var många på plats har vi många att prata med. Deras uppgifter är viktiga i vår utredning. Det inträffade vid en tid då många slutade jobbet, säger polisens presstalesperson Diana Qudhaib till DN. Hon förklarar att det pågår ett sökarbete efter en eller flera gärningspersoner.

Offren kända sedan tidigare

Polisen har upprättat en så kallad särskild händelse och brottet klassas som mordförsök. DN uppger att polisen misstänker att det är gängrelaterad brottslighet då offren är kända sedan tidigare.

För bara en månad sedan sköts en ung man till döds i samma område i Linköping och oron är stor bland många boende.

Gick i samma förskola

– Man vill inte bo på ett otryggt ställe, säger Mohsen Hosseiny till SVT.

– Först var det en hög smäll, sen kom det flera i omgångar. Senare fick jag höra att jag tror att vi känner den personen som blev skjuten, vi gick i samma förskola när vi var små, säger en annan person till SVT Öst.

Foto: Linköpings kommun, FB

[yop_poll id="455"]