SEGERSKÅL: Sverigedemokraterna firar M-KD-SD-budgeten

2021 11 24

Sverigedemokraternas största seger sedan bildandet är ett faktum.

Det framhåller Sverigedemokraternas Mattias Karlsson som deltar i partiets stora firande nu i kväll med anledning av att partiet för första gången fått reellt inflytande på Sveriges budget med skarpa förslag rakt in i den budget som röstats igenom.

Historisk dag för SD

– En historisk dag. Sverigedemokraternas budget förhandlad med övriga partier i konservativa blocket vann precis i riksdagen. Nu gör vi skillnad på riktigt, framför Sverigedemokraterna på sina sociala mediekonton.

Budgetomröstningen

Bakgrunden är att Centern valde att indirekt säga nej till S-MP-budgeten genom att avstå att rösta på den i slutomgången i budgetomröstningen när S-MP-budgeten, som även fick stöd av Vänsterpartiet, ställdes mot M-KD-SD-budgeten.

Kämpigt för Andersson (S)

Effekten blir att M-KD-SD-budgeten gick segrande ur budgetfajten vilket leder till att Sveriges nyvalda statminister Magdalena Andersson (S) nu får regera på högerbudgeten fram till valet – men först måste hon bli vald till statsminister igen eftersom hon avgick tidigare i kväll.

Tre SD-reformer

Sverigedemokraterna framhåller särskilt följande tre reformer i budgeten ikväll.

▪Storsatsning på rättsväsendet

▪Mer pengar till gränskontroller

▪Sänkt skatt på drivmedel

Jimmie Åkesson ser mycket negativt på att Magdalena Andersson (S) troligen kan komma att styra Sverige fram till valet.

Ska minimera rödgrönas inverkan

Det sista Sverige behöver just nu är en statsminister som fortsätter att köra landet i botten. Vi som nation behöver få andrum. Sverige behöver läka. Sverige behöver ett styre som förstår vilka problemen är, varför dessa problem finns och vilka lösningar som krävs för att lösa dem. Inget av detta har varken Magdalena Andersson eller hennes parti kunnat visa prov på under de sju år som de suttit vid makten. Trots att de har fått chans efter chans, så har utfallet blivit misslyckande efter misslyckande. Fram till valet 2022 ska jag och Sverigedemokraterna göra vad vi kan för att minimera de rödgrönas skadliga inverkan på vårt land och målmedvetet arbeta för att den nya socialdemokratiska statsministern blir en kortvarig sådan. I valet 2022 ser vi till att Sverige får ett nytt och ansvarsfullt styre, framför Jimmie (SD).

ANALYS

För Sverigedemokraterna innebär dagens besked om att M-KD-SD-budgeten röstats igenom en enormt stor framgång. Partiet är därmed på riktigt inkluderat i Moderaternas och Kristdemokraternas regeringsunderlag och kommer få stor påverkan och inflytande på regeringens politik efter valet – om det blir en M-KD-SD-seger på valkvällen.

Ännu större inflytande skulle Sverigedemokraterna få om Liberalerna inte kommer in i riksdagen samtidigt som M-KD-SD ensamma får egen majoritet.

Foto: Mattias Karlsson Instagram