SD-POLITIKER: Till angrepp mot Ukrainas president – spred rysspropaganda

2022 05 21

Det bör införas sanktioner mot Ukrainas president Zelensky. 

Det framförde SD-politikern tillika ledamoten i kommunfullmäktige i Olofström Willy Salomonsson i sociala medier.

Angriper Ukraina, USA och Nato

SD-politikern har gått till attack mot Ukrainas president och spridit ryskvänlig propaganda samt angripit USA och Nato för kriget i Ukraina, rapporterar Expo och Blekinge Läns Tidning.

Expo har avslöjat att SD-politikern framfört och delat en rad åsikter som nu skapar stor uppståndelse.

Hårda ord mot Zelensky

Ukrainas president Volodymyr Zelensky, som leder sitt land i försöken att stå emot den ryska arméns brutala anfallskrig, får hård kritik av SD-politikern.

Samma dag som Zelensky talade inför Sveriges riksdag i mars och varnade för det ryska hotet mot Gotland så gick SD-politikern ut med följande kommentar avslöjar Expo.

– Vilken j-a bullshit. Han har genom sitt spel under täcket med Biden/CIA/Nato dragit in sitt folk i ett krig. Hänsynslöst offrar han sitt eget folk nu. Inför sanktioner mot honom och hans närmsta krets.

”Nail him Putin”

SD-politikern har även delat rysspropaganda som går ut på att Rysslands diktator ska ”nail Zelensky” och att Zelensky är ”ditsatt” av World Economic Forum, WEF.

– En skådespelare ditsatt av WEF, lyder en del av texten.

– Nail him Putin, lyder en annan del av texten som även inkluderar en piltavla-emoji och en bild på Zelensky.

Vaccinet och pandemin

SD-politikern har också gått ut med att folk sväljer anti-rysk propaganda och kopplar det hela till coronapandemin och vaccinet.

– Samma människor som köpte allt båg om corona och vaccin sväljer även all anti-rysk propaganda med hull och hår, lyder ett av SD-politikerns texter i sociala medier.

Lovar att vara försiktigare

SD-politikern uppger nu att han ska ändra sitt agerande på sociala medier.

– Jag kommer framgent vara försiktigare med mitt twittrande så att det inte ska kunna tolkas att jag har någon annan uppfattning än den jag har, framhåller han till Expo.

– Dessutom kommer jag inte dela twittermeddelanden där jag bara vill sprida en liten del av budskapen så att det inte kommer att kunna misstolkas. Vidare kommer jag vara mer försiktig med vilka källor som jag får informationen från, så det är så säkra källor som möjligt och inte någon propaganda för det ena eller andra, betonar Willy Salomonsson (SD).

SD i Blekinge inte glada

Blekinge Läns Tidning avslöjar nu att SD-politikern lämnar sin plats i Olofström kommunfullmäktige samt alla andra politiska uppdrag.

Sverigedemokraterna i Blekinge är inte glada över Salomonssons utspel i sociala medier. SD:s gruppledare i Olofström, Max Nielsen, har framfört kritik till sin partikollega.

Haft allvarligt samtal

– Jag har haft ett allvarligt samtal med Willy och han förstår att detta är ohållbart, framhäver Nielsen (SD) till SVT Blekinge.

– Han har tänkt igenom situationen och förstår hur illa detta kan tolkas och meddelade därav att han kommer avsäga sig samtliga uppdrag för SD, betonar Nielsen.

Står 100 % bakom Ukraina

Han poängterar även för TV-kanalen att SD i Olofström står på Ukrainas sida i kriget mot Ryssland.

– Vill understryka i det starkaste att jag och SD-Olofström står 100% bakom Ukraina i deras kamp för sitt land mot Ryssland, framhåller SD-gruppledaren som tar starkt avstånd från sin partikollegas åsikter i sociala medier.

Foto: President of Russia Office Ukraine President Office

Text: Redaktionen