SD-politiker i filmklipp där hon sparkar kvinna i huvudet

2022 12 24

En ung kvinna blir slagen och sparkad i huvudet och allting spelades in och cirkulerar nu i en videofilm som sprids i sociala medier.

Personen som sparkar och slår är en kvinna som i dag  är i 20-årsåldern och som så sent som denna vecka valdes in för Sverigedemokraterna i kommunpolitiken i Malmö uppger Sydsvenskan.

Sparkar och slag

Videofilmen är från 2019 och personen som går till våldsamt fysiskt angrepp mot en annan kvinna är vid tillfället 15 år.

På videoklippet som fått en rad kommentarer i sociala medier ser man hur den slagna kvinnan får motta både slag och sparkar från den idag 20-åriga SD-politikern.

Kvinnan faller sedan omkull och får därefter motta ytterligare slag från den nu invalda SD-politikern, rapporterar tidningen.

Drabbades av mobbning

SD-politikern valdes denna vecka in som ersättare i en av de olika politiska nämnderna i Malmö kommun.

Nu väljer hon dock att lämna sina uppdrag för Sverigedemokraterna.

– Jag vill inte skada partiet, säger hon till Sydsvenskan och understryker även att hon drabbats av många hot i samband med att video cirkulerar på nätet.

Hon berättar även att hon varit drabbad av mobbning i många år och hon slutligen fick nog och gav sig på en av mobbarna som varit elak mot henne.

Ångrar det inträffade

Nu ångrar hon dock det inträffade,

– Jag håller med om att våld inte är okej, jag har lärt mig det idag, säger hon.

Sverigedemokraternas oppositionsråd i Malmö uppger att han kände till videons existens men att han inte hade sett den tidigare.

Den 20-årige SD-politikern har berättat om situationen i videon för partiet.

Partiet känner därmed till uppgifterna om omfattande mobbning.

Anmäldes inte till polisen

Sverigedemokraterna planerar att utreda det hela.

Enligt uppgifter till tidningen så skall inte slagsmålet i videofilmen ha blivit anmält vare sig till sociala myndigheter eller polisen.

Det ligger nu närmare fyra år bakåt i tiden.

Sverigedemokraternas oppositionsråd betonar att partiet tar avstånd från hot, hat och våld.

Text: Redaktionen