Så kommer det att gå för de som inte vaccinerar sig

2021 06 09

Alla som inte vaccinerar sig mot coronaviruset kommer att bli smittade.

Det framhåller Tysklands motsvarighet till Anders Tegnell, den välprofilerade virusexperten Christian Drosten till schweiziska Republik.

Han är till vardags professor vid Charités medicinska universitet i Berlin och han avfärdar nu tanken på att de som hoppar över vaccineringen kommer att skyddas av flockimmunitet. Det hjälper inte om en väldigt stor andel av svenska folket vaccineras – de som avböjer vaccinsprutorna kommer att smittas i alla fall enligt expertens bedömning.

– Den som inte vaccineras kommer att smittas med covid-19, säger Christian Drosten som menar att teorin om flockimmunitet är ett missförstånd, bland annat då även människor som inte reser har kontakt med andra vilket innebär att viruset kommer att fortsätta att spridas och alla kommer att smittas, rapporterar GP.

Han ger dock ett mycket glatt besked till alla som vaccinerats även om man kan smittas igen efter att antikropparna avtagit.

– Vaccinationen skyddar oss förmodligen från att bli allvarligt sjuka i flera år, säger han enligt GP med hänvisning till att vaccinationen stärker immunsystemet.

Foto: Charité SG

[yop_poll id="173"]