Ryska soldater giftmördade i Ukraina – bjöds på dödlig paj

2022 04 03

Lokalbefolkningen har gjort kraftigt motstånd mot de ryska soldaterna på flera håll i Ukraina.

Det kommer allt fler rapporter om hur den ryska armén har mördat och terroriserat invånarna när de dragit fram och härjat på de ockuperade områdena i grannlandet Ukraina.

Kämpat emot ryska övergreppen

Då de ryska soldaterna bland har annat lidit brist på mat har de brutit sig in och tvingat till sig livsmedel i ukrainska bostäder.

Men det står även klart att Ukrainas invånare gjort starkt motstånd och kämpat emot övergreppen – bland annat i staden Izium nära Ukrainas näst största stad Kharkiv.

Delade ut förgiftade pajer

Personer ur lokalbefolkningen i Izium bakade pajer som de delade ut till den ryska diktaturens soldater. Men en av ingredienserna i pajerna var ett dödligt gift vilket de intet ont anande ryssarna inte kände till när de högg in på bakverken.

Vårdas på intensiven

Två ryska soldater dog och ytterligare 28 vårdas på sjukhus efter att ha förgiftats av pajerna rapporterar Ukrainas försvarsdepartement.

– Ukrainas folk har gjort motstånd mot ockupanterna med alla tillgängliga medel, uppger departementet till BBC News.

Ryssarna insjuknade omgående och de båda dödsoffren avled väldigt snabbt enligt uppgifter. Flera av de 28 som insjuknade ska vårdas på intensiven enligt The Standard.

Svårt alkoholförgiftade

De drabbade ryska soldaterna tillhör Rysslands 3:e Motoriserade Gevärsdivison.

Ytterligare 500 ryssar har lagts in på sjukhus till följd av förtäring av giftiga livsmedel.

– Svår alkoholförgiftning av okänt ursprung, uppger Ukrainas försvarsdepartement som orsak bakom sjukhusvården.

Totalt 528 ryssar förgiftade

De ryska myndigheterna klassar livsmedelsförgiftningarna som ägt rum avseende omkring totalt 528 ryska soldater i Ukraina som icke-stridsrelaterade förluster, rapporterar tidningen.

Den hårt prövade befolkningen i Izium väntas snart drabbas av nya angrepp av ryska styrkor då orten ligger i det område som Putinregimen nu säger att man tänker fokusera kommande attacker på.

Ryska mördandet inte över

Den brutala ryska diktaturens mördande och grymma övergrepp av Ukrainas oskyldiga befolkning är inte över. Det kan komma att bli ännu värre de kommande dagarna.

Foto: U. Kopanytsia

Text: Redaktionen