Rusning efter sexleksaker i Sverige

2021 05 20

Svenska folket shoppar sexleksaker som aldrig förr och det är en trend som syns världen över.

Enligt RFSU har försäljningen av sexprodukter ökat med upp till 50% mellan 2019 och 2020 och ökningen fortsätter även 2021.

– Första kvartalet 2021 visar ytterligare 30 procent upp, säger Anette Otterström på RFSU till TT enligt SvD. Sexleksaker har blivit jättepopulärt men även glidmedel och orgasmgeler har stor efterfrågan.

Enligt Yahoo har efterfrågan på sexleksaker exploderat under pandemin och den mest efterfrågade produkten i USA är den vattensäkra och 10-centimeter långa klitorisstimulatorn med 10 hastigheter.

En av anledningar till att sexleksaker blivit allt populärare är att en rad kändisar utvecklat sina egna sexleksaker och marknadsför dem för allmänheten uppger South China Morning Post och radar upp skådespelerskorna Gwyneth Paltrow och Dakota Johnson liksom brittiska popsångerskan Lily Allen.

Även i USA är det rusning efter sexleksaker och amerikanska affärstidningen Forbes rapporterar att många singlar som inte kunnat dejta under pandemin istället fokuserat på att shoppa loss i sexbutiker online.

[yop_poll id="63"]