Ritade hakkors med elsparkcykel

2021 08 29

När vännerna var inne i en matbutik i Skellefteå fick en 20-åring en idé som nu står honom dyrt.

Den 20-årige mannen upptäckte nämligen att om man gasade runt med elsparkcykeln samtidigt som man höll fast den så skapades det bromsmärken i asfalten, rapporterar SVT Västerbotten.

Kunder larmade personal

Mannen satte då igång med att gasa runt med cykeln så att det bildades ett hakkors i marken. Kunder som uppmärksammade hakkorset som var ritat strax utanför butiksentrén började fråga butikspersonalen vad det var frågan om varpå personalen agerade.

Övervakningskamera

Med hjälp av övervakningsfilmen utanför entrén kunde personalen se vad som hade inträffat och man kände även igen gärningsmannen.

20-åringen har nu fällts för hets mot folkgrupp och för vandalism och döms till både dagsböter och skadestånd till butiken som tvingades anlita ett rengöringsföretag för att få bort spåren.

Hade ingen tanke

Mannen erkände handlingen som utfördes förra sommaren men försökte slå ifrån sig med att han inte hade någon tanke på att rita just ett hakkors och han trodde spåren skulle försvinna, rapporterar SVT.

Skellefteå tingsrätt ger dock inte mycket för 20-åringens förklaring utan anser att han mycket väl vet vad hakkorset står för.

Foto: A. Sandberg, Tw

[yop_poll id="538"]