Riksdagsparti pekas ut som ansvarigt för kaoset på Arlanda

2022 05 28

Ett av partierna bär ansvar för kaoset med långa köer och missade flygresor vid Arlanda.

Det anser Moderaterna som pekar ut ett av riksdagspartierna när det gäller de timslånga köerna på Arlanda.

Underbemanning och planeringsbrist

Bakgrunden till alla problem på Sveriges största flygplats är att det råder underbemanning och planeringsbrister avseende säkerhetskontrollerna som alla måste passera för att kunna flyga på Arlanda.

– Det är både in- och utrikesresor. Man passerar ju samma kontroller, säger David Karlsson till SVT.

Strul och långsamhet

Orsaken till den misslyckade bemanningen på Arlanda beror i sin tur på bland annat strul med säkerhetsprövningarna för att nyanställa personal på Arlanda beroende på långsam hantering och bristande planering.

Moderaterna riktar nu skarp kritik och pekar ut Socialdemokraterna som delansvariga för kaoset.

Jättestort haveri

– Det här är ju ett jättestort haveri! Det ska inte gå till på det här sättet, säger Moderaternas rättspolitiska talesperson Johan Forssell  till SR.

Han framhåller att den socialdemokratiska regeringen och justitieminister Morgan Johansson (S) bär ansvar för kaoset tillsammans med Swedavias ledning.

S-regeringen

– Människor ska ju kunna resa och inte sitta i någon form av närmast ofrivillig husarrest som det ju blir frågan om här.

Moderaterna poängterar att S-regeringen har varit medvetna om de stundande problemen både länge och väl men ändå inte agerat.

– Det faller ju ett tungt ansvar dels på Swedvias ledning naturligtvis men även på regeringen och Morgan Johansson som hade den här informationen redan för flera månader sedan men ändå inte agerade, understryker Johan Forssell.

Pensionärer från Säpo

–  Och nu är vi där vi är, säger han.
Moderaterna vill nu att S-regeringen agerar snarast möjligt för att hjälpa alla svenska flygresenärer som drabbas av oro, långa köer och missade flyg.

– Till exempel genom att tillskjuta extra resurser till Säpo så man kan ta in pensionerade personer för att öka hastigheten i handläggningen, föreslår Johan Forssell (M).

Jobba kvällstid och helger

– Med mer resurser skulle man kunna ta in ytterligare personer och mer personal. Man kan även tänka sig att tillskjuta resurser så att man kan jobba på kvällstid, helger, ja dygnet runt så att man kan hitta en lösning på det här.

– Och den lösningen måste nu till väldigt snart så att människor kan resa igen, framhäver Moderaternas rättspolitiska talesperson.

Foto: SAS Group

Text. Redaktionen


Bank-ID slutar fungera – på flera mobiltelefoner

2023 11 30

Bank-ID är i dag Sveriges i särklass största e-legitimationssystem.

De allra flesta svenskar använder tjänsten.

Under 2022 nådde Bank-ID 8,4 miljoner unika användare.

Men nu kan en del svenskar behöva skaffa en ny mobiltelefon för att kunna fortsätta använda tjänsten.

Bank-ID kommer att försvinna från flera mobiltelefoner av märket Huawei, rapporterar DN.

E-legitimationstjänsten kommer att tas bort från samtliga Huawei-telefoner som är nyare än serien P90, som släpptes 2019, med andra ord stängs inte Huawei av generellt.

Bank-ID bekräftar

Anledningen till beslutet är att de nyare modellerna använder sig av appbutiken Appgallery, i stället för Googles egen butik.

Enligt Bank-ID handlar det om ett ekonomiskt beslut.

För få svenskar använder de nya Huawei-modellerna.

Företagen bedömer därför att det inte är lönsamt att stödja Appgallerry.

Bank-ID kommer hädanefter endast att stödja IOS från Apple och Android.

– Vi är där våra användare finns och har inte har möjlighet att underhålla fler plattformar än de två största i Sverige. Det är för att hålla högsta säkerhet och tillgänglighetsnivå

Det säger Charlotte Pataky, som är pressansvarig för Bank-ID, till DN.

Kopplas till Donald Trump

Beslutet kopplas även till USA:s före detta president Donald Trumps handelskrig mot Kina.

I maj 2019 undertecknade Trump en order om att blockera kinesiska telekommunikationsföretag från den amerikanska marknaden. Huawei var ett av flera företag som svartlistades. 

– Utländska motståndare utnyttjar sårbarheter för att begå skadliga cyberhandlingar och industrispionage mot USA och dess folk, sa Trump när han verkställde ordern.

Även Sverige har pekat ut Huawei som en säkerhetsrisk. År 2021 stoppades det kinesiska företaget från att delta i utbyggnaden av 5G-nätet. Beslutet fattades av Post och telestyrelsen efter en stark rekommendation från Säpo.

–  Bedömningen Säpo har gjort är att den kinesiska partistaten kan påverka och utöva påtryckningar på Huawei, dels genom företagets koppling till den kinesiska staten, dels med stöd av den kinesiska underrättelsetjänsten, framhöll Kurt Alavaara, informationssäkerhetschef på Säpo, efter beslutet.  

Exporten har upphört

När Huawei svartlistades av USA stoppades stora delar av den amerikanska exporten till det kinesiska företaget – bland annat upphörde  samarbetet med Google.

Google Play Store, Google Maps, Photos, Gmail och andra vanliga Google-tjänster finns därför inte på Huawei-modeller som lanserats efter 2019.

Text: Redaktionen


UPPGIFTER: Tung smäll för alla som tankar bilen

2023 11 30

Regeringen och Sverigedemokraterna har lovat väljarna att priserna på bensin och diesel ska pressas ner.

Tidöpartierna har sänkt bränsleskatten och vid årsskiftet sänks den så kallade reduktionsplikten till sex procent.

Enligt SD och regeringen kan sänkningen  resultera i att det blir ungefär 5,50 kronor billigare per liter diesel inklusive moms att tanka redan 2024.

För 2025 och 2026  beräknas dieselpriset bli över 6 respektive 7 kronor lägre.

Uppgifter: Extra kostnad tillkommer

Nu kommer dock ett dystert besked för den som hoppas på betydligt lägre drivmedelspriser.

I ett utkast till regeringens klimathandlingsplan, som DN tagit del av, framgår det att regeringen planerar att skapa ett eget system som lägger på en extra kostnad för den som tankar sin bil.

Den nya avgiften skulle innebära att bensin och diesel återigen blir dyrare.

– Särskilt om systemet utformas så att det tvingar ner utsläppen från transporter ända till de nivåer som Sverige har åtagit sig inom EU-systemet att nå till 2030, framhåller DN.

Ställer krav på Sverige

Bakgrunden till det eventuella beslutet är att regeringen pressas av EU:s utsläppsmål för transportsektorn.

Unionen kräver att Sverige gör något drastiskt åt de ökade utsläppen redan till 2030.

Läget är kritiskt.

Regeringens egna beräkningar visar att utsläppen inom transportsektorn kommer att öka med uppemot 30 miljoner ton till 2030.

Oense

Tidöpartierna är inte överens om det nya systemet.

Sverigedemokraterna motsätter sig förslaget, uppger DN.

Tidningen beskriver hur en ”dragkamp” pågår på statsrådsberedningen, som har ansvar för att leda och samordna arbetet i Regeringskansliet.

Hotat med regeringskris

För Sverigedemokraterna är lägre drivmedelspriser en hjärtefråga.

Partiet har gått så långt som att hota med regeringskris om inte drivmedelspriserna sjunker drastiskt efter årsskiftet.

– Det kommer komma en förändring som är ganska markant och substantiell till årsskiftet. Det kan vi vara 99,9 procent säkra på, annars har vi regeringskris, sa SD:s ekonomisk-politiska talesperson Oscar Sjöstedt till TV4 Nyheterna i slutet av mars.

Efter hotet har dock SD närmat sig regeringens klimatpolitik.

För drygt två veckor sedan meddelade  partiets klimatpolitiska talesperson Martin Kinnunen att SD ställer sig bakom Sveriges klimatmål till 2045.

Foto: Ninni Andersson Regeringskansliet resp E. Akyurt

Text: Redaktionen