Riksdagsledamot avgår – körde rattfull i i helgen

2021 09 06

Socialdemokratiska riksdagsledamoten Inge Ståhlgren från Södermanland avgår.

Han har själv sänt ut ett pressmeddelande där han med egna ord berättar om sin avgång.

Mitt livs misstag

– Jag har begått mitt livs största misstag. På lördagsmorgonen körde jag bil med alkohol i kroppen. Jag ångrar djupt det som inträffade och förstår att det påverkar människors förtroende för mig. Jag har därför begärt att bli entledigad från min riksdagsplats och mina övriga förtroendeuppdrag i Socialdemokraterna, meddelar Inge Ståhlgren.

Tog körkortet

Socialdemokraternas förste ombudsman i Sörmland, Roger Ljunggren, har talat med Inge Ståhlgren.

– Han fastnade i en poliskontroll i Nyköping och polisen mätte tillräckligt mycket alkohol i hans blod för att de skulle ta hans körkort, säger Roger Ljunggren till SVT.

En bra människa

Partiet betonar att Inge är en bra person och en bra människa.

– Inge är en god kamrat. Vi fördömer hans gärning men inte honom som person, framhåller Roger Ljunggren till SVT.
ANALYS

Omständigheterna kring det inträffade är relativt okända men enligt Inge själv inträffade det hela på lördagsmorgonen. Det sänder en påminnelse till oss alla – man ska alltid vare väldigt försiktig med att köra bil morgonen efter en kväll då man exempelvis varit på en fest. Rattonykterhet är en allvarlig sak.

Inge är väldigt rak och tydlig i sitt pressmeddelande och det är bra. Inga svepskäl, inga inlindningar och inga dåliga ursäkter. 

Foto: Riksdagen