– Rekordresultat konstaterar Damberg (S)

2021 03 31

Inrikesminister Mikael Damberg (S) slår fast att 2020 års redovisning om myndighetssamverkan mot grov organiserad brottslighet pekar på förbättrade resultat.

– Den visade bland annat på rekordresultat när det gäller beslag av narkotika. Totalt beslagtogs nära 700 kilo narkotika vilket är 400 kilo mer än något tidigare år under de över 10 år som satsningen funnits. Under 2020 utdömdes även 349 års fängelse som ett resultat av samverkan, året innan var den totala utdömda fängelsetiden på 177 år, framhåller Damberg. Inrikesministern betonar att Polisen redogjort för stora framsteg i kampen mot kriminella nätverk.

– De menar att effekterna av det nu märks ute på gatorna. Jag är imponerad av insatserna som utförts. Vi ska vara kompromisslösa mot den organiserade brottsligheten, bryta nyrekryteringen och se till att inte en krona går till kriminella, säger Damberg. Han anser att man nu är inne på rätt spår.

–Jag tror att samverkan mellan myndigheter är helt rätt väg att gå för att komma åt brottslighet och regeringen arbetar för att sådan samverkan stärks och utvecklas, säger han.

[forminator_poll id="2618"]