Rekordmånga dödsoffer i Thailand – Utegångsförbud införs

2021 07 11

Svenskparadiset Thailand som klarade sig bra i början av pandemin drabbades i dag lördag av det största antalet dödsoffer hittills.

91 dödsoffer och över 9 300 nya fall registrerades på lördagen enligt Thailands sjukvårdsmyndigheter. Dödsoffren var mellan 26 år och 98 år enligt Bangkok Post. Thailand har drabbats allt hårdare sedan tredje vågen inleddes i april och trycket på sjukvården har ökat mer och mer. Sammanlagt är man uppe i drygt 2 600 dödsoffer och i flera provinser införs det nu hårdare restriktioner.

Utegångsförbud

I huvudstaden Bangkok och sex intilliggande provinser införs utegångsförbud från klockan 21 på kvällarna. En rad icke-nödvändiga butiker måste stänga och folksamlingar på mer än fem personer förbjuds.

Turismen i Thailand har drabbats hårt och väntas nu drabbas ännu hårdare vilket slår kraftigt mot landets ekonomi.

Sjukvårdskatastrof hotar

Svenskparadiset Thailand tillhör dessutom de cirka 20 länder runt om i världen som riskerar att kastas in i en total sjukvårdskatastrof på grund av syrgasbrist. Det uppger The Bureau of Investigative Journalism som granskat diverse data för att kartlägga den globala situationen kopplat till vilka länder som riskerar drabbas allra hårdast på grund av brist på syrgas inom sjukvården när allt flera covidpatienter ska behandlas.

Foto: Sumit Chinchane

[yop_poll id="349"]