REKORDLÄGENHET: 2:a gick loss på 6,9 miljoner – 191 000 per kvadratmeter

2021 10 08

En 2:a på 36 kvadrat vid Odenplan i Stockholm har sålts för otroliga 191 000 kronor per kvadratmeter.

Det motsvarar ett slutpris på 6,9 miljoner kronor.

”Blev helt sjukt”

Rekordlägenhetens exakta läge är Västmannagatan i Stockholm och en av de egenskaper som gjorde att ett 60-tal intressenter dök upp på visningarna var lägenhetens utsökta balkong på 15 kvadratmeter.

Fastighetsmäklaren Nermin Kuljanin är glatt överraskad efter budgivningen.

– Det blev helt sjukt, helt enkelt, säger han till Expressen.

Endast 36 kvadrat inomhus

Lägenheten är en vindsvåning som ligger strax intill Odenplan och levererar en storslagen utsikt över Stockholms takåsar och bostadsrättens månatliga avgift är blott 163 kronor. Inomhusytan är dock av mycket begränsad storlek – endast 36 kvadratmeter.

Ändå var det någon som i slutet av budgivningen bjöd hela 6,9 miljoner kronor i tisdagskväll.

191 000 kronor kvadraten

– Det är 191 000 per kvadratmeter, vilket är väldigt unikt, säger fastighetsmäklaren Nermin Kuljanin vid Fantastic Frank till Expressen

– Jag har sålt många lägenheter för ganska höga priser, 160 - 161 000 kronor  per kvadratmeter. Men 191 000 har aldrig hänt tidigare. Även generellt på marknaden tror jag att det här är någon typ av rekord, säger han.

Här är bekrivningen

På Fantastic Franks hemsida beskrivs lägenheten så här: Unikt Penthouse/Vindsvåning i internationell toppklass med terrass om ca 15 kvm. Milsvid utsikt över Stockholms takåsar med sol hela dagen i sydväst-läge. Arkitektritad bostad med social planlösning och där varje kvm nyttjas maximalt. Ostörd oas där gränsen mellan ute och innemiljö suddas ut. Fastigheten är belägen i hjärtat av Vasastan invid populära Odenplan. Garage i huset. Skötsam brf med låga avgifter.

Foto: Fantastic Frank, Adam Helbaoui

[yop_poll id="741"]