REGERINGEN: Sverige kan komma att hotas med giftattack av Ryssland

2022 05 13

Ett hot om giftattacker mot Sveriges befolkning kan komma att uttalas från Rysslands diktator Vladimir Putin.

Sveriges regering varnar nu för att det kan bli en mycket dramatisk period framöver när det gäller den ryska regimens hot mot Sverige.

Putin vill att Sverige lyder

Rysslands envåldshärskare och diktator Vladimir Putin väntas bli mycket aggressiv när det står klart att Sverige inte vill följa Putins diktatoriska krav och lyda hans order om att följa diverse ryska riktlinjer om Sveriges försvarspolitik.

Det handlar med andra ord om Putins krav avseende att Sverige inte ska ansluta sig till Nato.

Ryssland väntas gå i taket

Alla förväntar sig att Socialdemokraternas Nato-ja kommer på söndag och att Sverige kan komma att ansöka om Natomedlemskap redan dagen efter, det vill säga nu på måndag.

Och det steget väntas leda till att den ryska regimen med diktatorn Putin i spetsen går i taket.

Vill ingjuta skräck i Sveriges befolkning

Sveriges regering uppger att det kan bli mycket aggressiva hot mot Sverige.

– De vill ingjuta skräck i Sveriges befolkning. Att om ni inte gör som vi säger kommer vi utsätta er för den ena hemskheten efter den andra, säger utrikesminister Ann Linde (S) till SvD.

Giftattacker

Det kan bli en allvarlig situation klargör regeringen.

– Rena hot mot Sverige och Sveriges befolkning. Vi kommer kunna förvänta oss ökad risk för cyberattacker, giftattacker och allt möjligt sådant som Ryssland sysslar med, framhåller utrikesministern.

Det handlar om ryska påverkansoperationer för att försöka pressa svenska folket och Sveriges statsledning.

Storbritanniens Boris Johnson

För att öka Sveriges säkerhet och för klargöra för ryssarna och Putin att Sverige inte står ensamma har Regeringen Andersson de senaste dagarna arbetat mycket intensivt för att försäkra sig om flera kärnvapenmakters tydliga stöd.

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson var i Sverige i veckan och uttalade sitt varma stöd för Sverige inklusive löften om militärt bistånd om Sverige anfalls av Ryssland.

Har talat med Joe Biden

Ikväll står det även klart att Sveriges statsminister har talat med USA:s president Joe Biden tidigare idag fredag.

– Viktigt telefonsamtal med President Biden och President Niinistö om rysk aggression mot Ukraina och mot Sveriges och Finlands säkerhetsriktlinjer. Uppskattar mycket USA:s stöd för vår säkerhet och våra respektive val av säkerhetspolicy, meddelar Magdalena Andersson på Twitter.

Önskar trevlig helg

Även på Instagram uttalar sig Sveriges statsminister om sitt samtal med Joe Biden idag.

– Avslutade fredagen med ett samtal med president Joe Biden och president Sauli Niinistö. Hoppas att ni får en trevlig helg, framför Magdalena Andersson (S) på Instagram.

Foto: President of Russia Office resp Magnus Liljegren Regeringskansliet

Text: Redaktionen