Rånare hotade att skjuta 3-åring – Riktade pistol mot hans haka

2021 10 27

Pappa, pappa, pappa sa en treåring i Skåne när gärningsmännen riktade en pistol mot treåringens haka och hotade att trycka av.

Det var en mycket otäck upplevelse för den lille treåringen från Skåne när fyra rånare slog till, enligt vittnesförhör rapporterar Ystads Allehanda,

Tittade på film med sin pappa

Det otäcka dramat utspelades en lördag i Sjöbo i mitten av augusti och nu står de fyra misstänkta gärningsmännen åtalade för grovt rån och grovt olaga hot.

Pappan och hans treårige son satt och tittade på film när det plötsligt knackade på dörren berättar Ystads Allehanda.

Gav sig på treåringen

Bakom dörren stod fyra våldsamma män som ville ha pengar och som stormade in och gav sig på treåringen. De riktade en pistol mot hans haka och hotade med att trycka av.

– Jag minns att han sa pappa, pappa, hela tiden, säger pappan till polisen, uppger Ystads Allehanda.

Slog pappan med batong

När pappan försökte få tag på sin son misstänks rånarna ha slagit honom upprepade gånger med en batong men pappan lyckades få tag på batongen och kasta ut den på gräsmattan varpå rånarna försökte hämta tillbaka batongen. Då slog pappan igen och låste dörren och rusade ut genom husets bakdörr enligt tidningen.

Ytterligare ett larm

Han tog sig över till grannen som larmade 112 berättar Ystads Allehanda. Polisen sände ut patruller och samtidigt gick det larm om ett rån i Köpingebro strax öster om Ystad. Signalementet stämde bra överens med rånarna som attackerat pappan och treåringen. De misstänkta och gärningsmännen kunde gripas av polisen.

– Brottet bör bedömas som grovt eftersom de tilltalade har visat synnerlig råhet. De har riktat en pistol mot ett barn samtidigt som hot uttalats mot fadern att barnet skulle kunna komma att skjutas, uppger Ystads Allehanda. 

Arkivfoto: Polisen, FB