PROGNOSEN: Nytt beslut kan närma sig om svenska kronan

2024 06 09

Flera saker pekar på att frågan om att byta ut den svenska kronan blir aktuell igen.

Det menar Dagens Nyheters Tomas Ramberg.

I en kommenterande text framhåller han att frågan om att byta ut den svenska kronan mot euron ser ut att få allt mer uppmärksamhet.

Dessutom menar han att “det börjar faktiskt lukta euro i Sverige”.

Det skriver han i DN.

“Ja-sidan växer”

De senaste åren har varit mycket skakiga för den svenska kronan.

Ett osäkert omvärldsläge och en svag svensk ekonomi har lett till att kronan har fått det tufft mot de större internationella valutorna.

Ramberg menar att det har fått effekt.

– Ett skäl till att de gamla euroförespråkarna vågar väcka frågan igen är att väljarnas motstånd inte är lika kompakt längre. Motståndarna är fortfarande flest men ja-sidan har växt på sistone.

Bereder mark

Ramberg lyfter även fram ett flera toppolitiker har haft en inställning till ett skifte av valuta som pekar på att man förbereder någonting.

– De försiktigt positiva orden från ledande företrädare kan ses som ett sätt att mjuka upp opinionen och bereda mark för ett nytt ställningstagande under kommande år. 

Liberalerna tydliga

Liberalerna är som bekant det parti som förespråkar ett byte allra mest.

– För 20 år sedan röstade Sverige nej till att införa euron. Det är 20 förlorade år för svenskt välstånd och inflytande i Europa, framhåller partiet via sin webbsida.

– Det är hög tid att vi påbörjar arbetet med att ansluta Sverige till euron. Därför presenterar Johan Pehrson och Liberalerna en färdplan för att införa euron som valuta senast 2028.

Har tappat

Vidare understryker Liberalerna att effekterna av den svenska valutans rörelser innebär negativ utveckling.

– Den svenska kronan har tappat mycket i värde under de senaste åren. Det har bland annat fått till följd att vi importerar inflation, i och med att allt vi köper från utlandet blir dyrare. 

– Priset på såväl livsmedel som viktiga insatsvaror till industrin skjuter i höjden och det är dyrt att åka på semester i utlandet.

En euro handlas idag för 11,38 kronor och en dollar för 10,53 kronor.

Foto: Riksbanken

Text: Redaktionen


Skatteverket ska skicka ut 500 000 brev – “svara snabbt”

2024 06 11

Från och med idag implementerar Skatteverket en ny förändring.

Omkring 1,5 miljoner flyttanmälningar registreras hos Skatteverket varje år.

Men det har också vid vissa tillfällen blivit ett problem att folk skriver sig på någon annans adress. Det ska nu Skatteverket få bukt med genom att börja skicka ut brev till den som redan är folkbokförd på en adress ifall en annan person anmäler flytt till samma bostad.

– Det här är efterfrågat och kan förebygga fel, säger Cajsa Toresten, samordnare på Skatteverket, i en kommentar.

500 000 brev

Av de drygt 1,5 miljoner flyttanmälningar som görs uppskattar Skatteverket att man kommer att skicka ut brev vid ungefär en tredjedel av dessa.

Och den som får brevet ska svara snabbt.

Tre arbetsdagar har man på sig. 

– Vi vill gärna uppmana den som får brevet från oss att svara på det så snabbt som möjligt. Vi vill även uppmana den som flyttar att alltid vara ute i god tid med sin flyttanmälan, säger Cajsa Toresten.

Digitalt och på papper

Brevet om att någon anmält flytt kommer att skickas digitalt till den som har digital brevlåda.

– Skatteverket önskar snabb återkoppling, understryker myndigheten.

Har man inte det skickas istället brevet i pappersform med den vanliga posten. Vid det senare scenariot har man sex arbetsdagar på sig att svara istället för tre, eftersom pappersposten tar längre tid.

Det här gäller

Meddelandet kommer att skickas till en person i hushållet.

– Till den som bott längst på adressen, förtydligar Skatteverket.

Har de boende flyttat in samtidigt skickas brevet till den äldsta personen. Om det är flera personer som flyttar in kommer ett brev för varje person.

Det finns även exempel på situationer när inget brev skickas ut. Det gäller till exempel personer under 16 år eller om man har skyddade personuppgifter. Om den som hittills bott i bostaden själv har anmält flytt kommer inte heller något brev skickas.

Har utnyttjats av kriminella

Förändringen kommer efter att det tidigare bland annat uppmärksammats att kriminella skriver sig på andra personers adresser utan tillåtelse.

Exempelvis skrev sig en brottsmisstänkt person på en bostad som tillhörde ett äldre par i höstas.

När vi får tips om att personer medvetet skriver sig på fel adress och det kan finnas en hotfull situation så prioriteras det högt, sade Pontus Hesselheim, sektionschef på Skatteverket, till SVT vid tillfället.

Foto: Magnus D Skatteverket

Text: Redaktionen


Elgiganten nobbar flera kunder – många är irriterade

2024 06 10

Elgiganten får rekordmånga anmälningar från missnöjda kunder.

Det görs allt fler anmälningar mot elektronikföretag till Allmänna reklamationsnämnden, ARN.

Det företaget som får överlägset flest anmälningar mot sig är Elgiganten.

Många kunder blir missnöjda när de inte får möjlighet att få sin trasiga produkt reklamerad eller lagad, rapporterar SR.

Hänvisar till ARN

De missnöjda kunderna har alltså försökt reklamera trasiga elprylar men blivit nobbade, och därför vänt sig till ARN.

Elgiganten säger att de beklagar att de får flest anmälningar mot sig, men hänvisar samtidigt missnöjda kunder till just ARN.

– Vi är såklart inte nöjda med att toppa listan, men vi är ju samtidigt också noggranna med att informera om att ARN finns i de fall då vi inte kommer överens, säger Elgigantens drift- och hållbarhetschef Tony Ottebjer-Winkler till radiokanalen.

”Blev extremt irriterad”

Elgiganten är dock bara ett av många elektronikföretag som anmäls av missnöjda kunder, som nekats möjlighet att reklamera sina trasiga varor.

Förra året gjordes över 2 300 anmälningar.

Det innebär att anmälningarna har ökat med nästan 50 procent.

– Betalar man dyra pengar för en produkt så förväntar man ju sig att den ska hålla, säger Daniel Bugday från Örebro, som har gjort en anmälan till ARN efter att ha nekats att reklamera en trasig dammsugare hos ett elektronikföretag.

Detta trots att han hade bevis för att dammsugaren hade gått sönder på grund av ett känt fel.

– Jag blev extremt irriterad och åkte hem och anmälde till ARN. Beslut kommer nu om en till två veckor, säger han till radiokanalen.

Gratis att få ärende prövat

Innan man gör en anmälan bör man först vända sig till företaget som har sålt produkten, informerar ARN.

Om man inte blir nöjd med företagets svar så kan man vända sig till ARN, som hjälper till att avgöra tvister mellan konsumenter och företag.

– Det kostar inget att få sitt ärende prövat av ARN. Du måste göra anmälan på en av våra anmälningsblanketter. Innan du fyller i anmälan är det bra att förbereda och strukturera ditt bevismaterial. En normal handläggningstid är cirka sex månader, upplyser ARN.

Text: Redaktionen