PRESIDENTEN: En gränslös ondska

2022 04 08

Ukrainas president Volodymyr Zelensky har kommenterat den ryska raketattacken mot en järnvägsstation i Kramatorsk i östra Ukraina.

– Inkräktarna attackerade en järnvägsstation i Kramatorsk där tusentals civila väntade på att få evakueras. Ett 30-tal har dödats och hundratals har skadats. Polis och räddningstjänst är på plats, skriver Ukrainas president Volodymyr Zelensky på Facebook och tillägger:

– Ryssland utelämnar inte sina metoder. De har inte styrkan och modet at konfrontera oss på slagfältet, de attackerar cyniskt civilbefolkningen. Det här är en gränslös ondska. Och om de inte straffas kommer de aldrig att sluta.

Personer ligger på marken

Presidenten delar tre filmklipp och tre bilder på sina sociala medier från förödelsen. Första bilden föreställer flera stolar vid järnvägsstationen, där människor kan sitta och vänta på tåget.

Men ingen väntar. Stolarna är tomma. Istället ligger tre döda kroppar på marken. Bredvid dem är deras väskor som är fullpackade med saker som de skulle ta med sig från hemmen i östra Ukraina.

Hem som de tvingades att lämna på grund av Putins anfallskrig.

En gränslös ondska.

Snabbt på plats

Ett av filmklippen visar hur flera personer från räddningstjänsten arbetar intensivt med att bekämpa eldsvådan som uppstått efter attacken. En klipp som har blivit en vardag i dagens Ukraina.

Det har hänt

Två ryska raketer har träffat stationen i Kramatorsk där tusentals civila befann sig, uppger Ukrainas statliga järnvägsbolag till BBC.

Minst 30 människor har dödats och 100 personer har skadats, rapporterar Reuters.

Tågstationen användes för att evakuera civila. Tusentals människor befann sig på stationen när attacken inträffade, rapporterar BBC med hänvisning till Ukrainas statliga järnvägsbolag.

Foto: Volodymyr Zelensky FB

Text: Redaktionen