Polisen: Vanligt förekommande att motionärer stödjer grov brottslighet

2021 06 13

– Det är vanligt förekommande bland motionärer, uppger polisledningen i Östra Skaraborg som konstaterar att såväl unga som gamla motionärer kan bidra till att stödja Sveriges grova brottslighet utan att tänka på det.

Under våren har polisen i Östra Skaraborg ökat sina insatser mot dopning och förra veckan hittade de 16 personer som misstänks för dopningsbrott, uppger SR.

– Det här är ju motionärer som bidrar till att finansiera den organiserade brottsligheten. Och det kanske man inte tänker på att förutom att man förstör sin kropp är man också med och gynnar sådan verksamhet, säger Morgan Tärning, biträdande lokalområdeschef i Östra Skaraborg, till SR.

Såväl unga som äldre

Han framhåller att kriminella gäng ofta är de som ligger bakom och tjänar pengar på försäljningen av dopningspreparat. Och polisen i Skaraborg konstaterar tyvärr att problemet är utbrett.

– Det är vanligt förekommande bland motionärer. Vi ser ungdomar som växer ganska fort och vi ser äldre som använder sig av de här preparaten, säger polisen till SR.

ANALYS

En stor informationskampanj över hela Sverige som tydliggör att "lite vanligt förekommande medel som är en hjälp på traven i träningen" faktiskt ofta är livsfarliga preparat som förstör kroppen och dessutom så bidrar man till en verksamhet som mördar, rånar och begår många grova brott skulle kunna få fler att ta avstånd från dopning.

Betydligt fler kan bidra till att motverka den grova och organiserade brottsligheten och polisen kampanj i Östra Skaraborg är väldigt värdefullt exempel på detta.

[yop_poll id="185"]