Polis skadades när anti-vaxxare stormade vaccinationslokal

2021 09 23

Anti-vaxxare stormade en vaccinationslokal i Västerås och försökte hindra allmänheten från att vaccineras.

Det rapporterar Sveriges Radio respektive Vestmanlands Läns Tidning och antivaxxarna var så våldsamma att en polis skadades.

Försökte hindra folk som ville vaccineras

– Antivaxxarna stormade Servicehälsans Vaccinationslokal i Västerås kring lunchtid, rapporterar P4 Västmanland.

VLT uppger att vaccinmotståndarna var där för att hindra folk från att gå in i lokalen, enligt Aftonbladet.

Det var upp emot tio antivaxxare enligt P4 Västmanland och när polisen hann fram till tumultet så gjorde antivaxxarna så kraftigt motstånd att en polis skadades.

Olaga intrång och ofredande

– När vi kommer dit får vi uppgifter om att flera personer tagit sig in i lokalen och att de försökt påverka personer som stått i kön in till lokalen, säger  Tobias Ahlén vid Västeråspolisen till P4.

Fem till tio av antivaxxarna misstänks nu för olaga intrång och ofredande i samband med aktionen mot vaccinationslokalen, rapporterar P4 Västmanland.

Våldsamma mot polisen

Och en av demonstranterna misstänks även för våldsamheter mot polisen.

– En av personerna har bedömts uppträda ordningsstörande och omhändertogs av polisen med stöd av polislagen. När vi gör det sätter sig kvinnan till motvärn och en polis skadas. Kvinnan misstänks för våldsamt motstånd, säger Västeråspolisen till Sveriges Radio.

Den drabbade polisen fick uppsöka vård efter händelsen.

ANALYS

Från flera länder kommer rapporter om en ökad oro för att vaccinationsmotståndare radikaliseras och använder ett språkbruk som är betydligt allvarligare än bara funderingar kring vaccinet. Att man även handgripligen tränger sig in i vaccinationslokaler och försöker hindra folk som ska vaccineras är mycket allvarligt.

Arkivfoto: Polisen Norrmalm, FB

[yop_poll id="643"]