Partiledare: Svensk politik har signalerat att det är okej att mörda

2021 09 04

Sveriges politik har signalerat att det är okej att begå våldtäkt och mord när man kommer till Sverige.

Det uppger KD:s partiledare som riktar mycket hård kritik mot regeringens politik.

Beror inte på hudfärg

– Det har inte att göra med en människas hudfärg huruvida man begår brott eller inte. Men vad man får höra om Sverige och vad som tillåts och inte i praktiken, det är klart att det gör skillnad, säger Ebba Busch (KD) till SvD.

Hon framhåller att Brottsförebyggande rådets rapport om att bland annat de med invandrade föräldrar är överrepresenterade bland de som misstänks för brott i Sverige beror på misslyckad integration.

Signalerar att mord är OK

– Vi har haft både en migrations- och integrationspolitik och brottsbekämpning som signalerat att det är okej att begå bidragsbrott, begå våldtäkter, misshandel och mord när man kommer hit till exempel, säger Ebba (KD).

Sexbrottslingar vandrar fritt

Hon förklarar ytterligare för SvD hur hon resonerar.

– Till exempel att man kan begå ett allvarligt sexualbrott mot ett barn och fortfarande vandra fritt på gatorna i väntan på en ledig plats på ett fängelse för att det är fullt. Det är klart att det signalerar en låt gå-mentalitet som är väldigt allvarlig, säger hon.

Många gör rätt för sig

Hon understryker att många utlandsfödda gör rätt för sig.

– Vi har utlandsfödda som gör allt för att göra rätt för sig och bli en del av det svenska samhället. Som utvisas på grund av petitesser, och vi har dömda våldtäktsmän som får lov att bli kvar. Det är klart att det också påverkar, hur man som nyanländ förhåller sig till Sverige och vilka drivkrafter det sätter igång. Men det har inte med etnicitet att göra, säger hon till SvD.

Foto: Ebba Busch, FB

[yop_poll id="585"]