Paprika i Skåne visade sig vara knark

2021 10 31

Lastbilsleveransen med 770 kilo paprika till en butik i Kristianstad och ett antal vinflaskor till Systembolaget i Åhus visade sig vara något helt annat.

Det handlade vare sig om paprika eller vin och nu är det dags för åtal för föraren i Ystads tingsrätt rapporterar Kristianstadsbladet.

Intresserad av hundarna

När den 40-åriga lastbilsföraren tidigare i år körde in i Trelleborg med sin last visade han oväntat stort intresse för Tullens narkotikahundar och uppvisade även ett stressat beteende.

Föraren förklarade att han var på väg till en affär i Kristianstad med 770 kilo paprika och skulle även vidare till Systembolaget i Åhus med ett antal vinflaskor.

180 kilo cannabis

Men när tullpersonalen gjorde en närmare koll av leveransen visade det sig att vare sig fraktsedlar eller färdbevis var i sin ordning. Man fattade bland annat misstanke när det stod gurka på etiketterna trots att föraren menade att det var paprika. Vid en närmare granskning var det varken gurka eller paprika utan istället 180 kilo cannabis rapporterar Kristianstadsbladet.

Aldrig sålt paprika

Såväl Systembolaget i Åhus som affären i Kristianstad svarade nej på frågan om de hade beställt något.

– Det är en orimlig mängd och vi har aldrig sålt paprika i affären, säger butiksägaren enligt Expressen. 

Greps på lastplats i Lammhult

Tullen beslagtog knarket men informerade inte föraren utan lät honom ovetandes köra vidare för att kunna förfölja honom i en narkotikaspaning. Efter att mannen lastat av varor i Göteborg kunde han senare gripas på en rastplats i Lammhult.

Han åtalas nu för grovt narkotikabrott och försök till grovt narkotikabrott, rapporterar Kristianstadsbladet.

Foto: T. Crazzolara

[yop_poll id="846"]