PANDEMIN: Stor andel av svenska folket har nu vaccinerats

2021 07 20

Vaccineringen i Sverige går nu riktigt bra och på bara en vecka har andelen som fått dos 1 ökat från 67 % till 72 %.

Anti-vaxxarna jobbar heltid med att försöka lura i folk att vaccinet är en bluff som alla bör säga nej till. Men en jättestor majoritet av svenska folket har på tydligast möjliga sätt sänt signaler till anti-vaxxarnas bluffrörelse att man tror mer på världens främsta forskare och experter än på okända personer i sociala medier som har ”You Tube-bevis” för att vaccinen är till för att kontrollera mänskligheten.

Rejäl ökning av vaccinerade

Det tydliga sätt på vilket man nu kan mäta exakt hur bra det går med vaccineringen i Sverige är Folkhälsomyndighetens statistik över vaccinationstäckningen. På bara en vecka har andelen av svenska folket över 18 som fått dos 1 ökat från 67 % till 72 %. Bara de tre senaste dagarna har ökningen varit följande:

◾Onsdag 0,7 procentenheter 

◾Torsdag 0,9 procentenheter

◾Fredag  0,8 procentenheter

När det gäller de som fått dos 2 har andelen senaste veckan ökat från 44 % till 46 %.

ANALYS

De som blir sjuka är nu nästan helt och hållet de som är ovaccinerade visar statistisk runt om i världen. När hösten kommer och en jättestor andel av svenska folket vaccinerats lär det bli tydligt även för de ovaccinerade att nästan alla deras vänner som vaccinerats inte blir sjuka samtidigt som deras ovaccinerade vänner riskerar att bli sjuka.

Mer vaccin

Samtidigt väntas tillgången till vaccin då vara god och sammantaget leder det till att andelen vaccinerade kan öka ännu mer. Det leder även till positiva effekter för all fantastisk vårdpersonal och till bättre ekonomi i Sverige. Och framförallt leder det till färre dödsfall och svårt sjuka.