ÖVERRASKNINGEN: Trump överger sitt eget namn

2021 05 09

Det omöjliga är på väg att ske – Donald Trump är på väg att dumpa ”Trump” som varumärke efter att han ägnat en hel livstid åt att bygga upp det.

Donald Trump har satt sitt Trump-namn på allt från skyskrapor till köttstekar men nu ska varumärket ”Trump” dumpas rapporterar flera amerikanska medier. Donald Trump har beslutat sig för att satsa på en helt ny titel för sig själv framöver och titeln som ska ersätta Trump är ett nummer – 45!

◾Trumps nya websida heter 45Office.com

◾Trumps finansiella insamlingsorganisation heter SaveAmerica45.com

◾Trumps tidigare tweets återfinns på @WhiteHouse45

Orsaken till varför Trump tycks dumpa sitt klassiska Trump-varumärke för att istället köra med 45 går ut på två olika huvudalternativ.

 Alternativ 1

45, som står för USA-president nr 45 i ordningen, har en starkare koppling till Trumps presidentskap och utstrålar därmed mer makt och seger. En del av hans mest trogna supportrar vill fortfarande inte tro att Trump förlorade valet. Varumärkeskonsulten David Johnson, Atlanta, ser en poäng med att använda 45.

– Att fortskrida med myten om att han fortfarande är USA:s president och förstärka det budskapet till hans följare, säger han till NBC News.

– Jag misstänker att vi snart börjar se ”45” på en rad olika produkter som du själv kan anskaffa, säger konsulten Greg Behr.

 Alternativ 2

Namnet Trump har fallit i värde och kopplas ihop med fiffel, båg och valförlust.

– Trumpvarumärket skadades av hans valförlust och hans dubbla riksrätter, säger varumärkesexperten David Painter till NBC News. Titeln Trump har fått så negativ klang och blivit så utskällt att till och med en del av Trumps egna anställda i Vita Huset under presidentåren försöker att få bort Trump ur sina CV:n. Istället för att skriva Regeringen Trump väljer de ”Vita Huset 45" enligt NBC News.

– Det kan vara för att skapa distans då det är en svår arbetsmarknad för Trumps före detta anställda, rapporterar NBC News.

[forminator_poll id="2823"]