ÖVERRASKNING: Glatt besked från USA – Fullvaccinerade välkomnas

2022 01 30

Efter 1,5 års väntan ska turister och resenärer från EU äntligen kunna resa till USA igen.

Detta då USA nu överraskande meddelar att man i november lättar på reserestriktionerna. Kravet är att man är fullvaccinerad och genomgår testning uppger BBC News.

Karantän behövs ej

– Detta baseras på individer istället för en landbaserad inriktning. Det viktigaste är att utländska medborgare som flyger till USA är fullvaccinerade, säger Vita Husets Covid-19 koordination Jeff Zients.

De nya reglerna innebär att fullvaccinerade besökare inte behöver stanna i karantän efter inresa.

Total överraskning

En brittisk myndighetstalesperson uppger för BBC News att beskedet från USA kommer som en total överraskning och det möts med mycket glada toner från Europa.

– Det är fantastiskt för affärer och handel. Och underbart att familjer och vänner på båda sidor om dammen kan återförenas igen, meddelar Storbritanniens premiärminister Boris Johnson.

Även från Tyskland är det tummen upp.

– Fantastiska nyheter, säger Tysklands vicekansler Olaf Scholz, Socialdemokraterna kanslerkandidat i tyska valet.

ANALYS

I många delstater i USA är smittspridningen betydligt värre än i en rad EU-länder vilket en tid talat emot att USA hindrar EU-resenärer från inresa.

Dessutom innebär beskedet att president Joe Biden kan leverera en positiv nyhet till sina europeiska allierade inför mötet i FN:s generalförsamling i veckan.

[yop_poll id="627"]