– Öppna teater, fotboll, konserter mm – för de om fått dos 2

2021 05 29

– Det finns ingen anledning att förvägra de som har fullt skydd mot viruset teater, fotbollsmatcher, konserter och allt annat som är till glädje i människors liv.  

Det anser Moderaterna med partiledare Ulf Kristersson i spetsen som nu sätter press på S-MP-regeringen att öppna upp betydligt mer för alla som blivit fullvaccinerade.

– Att regeringen står i vägen och förhalar detta är obegripligt, framhåller M-ledaren Ulf Kristersson tillsammans med Moderaternas regionråd i Stockholm, Göteborg och Malmö till Expressen.

Moderaterna vill inte att Sverige öppnar upp för snabbt och riskerar ökad smittspridning men samtidigt anser man att man måste skilja på alla fullvaccinerade och de som inte vaccinerats.

– Nu är det hög tid att slopa restriktionerna för de som redan är färdigvaccinerade. Regeringen tar för lätt på medborgarnas mest grundläggande och grundlagsskyddade friheter. Av någon anledning drar regeringen benen efter sig när det gäller att återge friheten till alla som har fått två vaccindoser. Det finns ingen anledning att förvägra de som har fullt skydd mot viruset möjligheten att gå på teater, fotbollsmatcher, konserter och allt annat som är till glädje i människors liv. Att stå i vägen och förhala detta är obegripligt. Regeringen underskattar konsekvenserna av ensamhet, isolering och stillasittande, anser Moderaterna.

M vill att man omedelbart tar fram vaccinpass för såväl utlandsresor som teatrar, kyrkor och andra event i Sverige.

– Att regeringen preliminärt ”återkommer” i mitten av juni i frågan om vaccinbevis är oacceptabelt och leder till misstanken att de inte klarar av det. Precis som med smittspårnings-appen som aldrig blev av, menar M som tycker att det nu är hög tid.

– Idrotten och kulturen kan komma i gång igen. Arbetsplatser kan återses och medverka till en snabbare ekonomisk återstart av Sverige. Färre konkurser, färre förlorade jobb och fler som kan få tillbaka sina förlorade jobb. Om Eurovision kunde genomföras i Nederländerna inför tusentals jublande och sjungande människor som har uppvisat ett negativt virustest – och om fotboll kan spelas inför flera tusen personer i Köpenhamn, som hade uppvisat det danska coronapasset – då borde även vi i Sverige klara att ge de vaccinerade friheten åter, menar Ulf Kristersson tillsammans med Irene Svenonius, regionråd Stockholm, Johnny Magnusson (M), regionråd Västra Götaland och Carl Johan Sonesson, regionråd Skåne.

– Vaccineringen av den svenska befolkningen har snart pågått ett halvår. Regeringens ständiga senfärdighet är provocerande. De agerade för långsamt förra våren när det gällde att bygga upp testkapacitet, de var långsamma med vaccininköp och nu är de långsamma igen. Slopa restriktionerna för alla som redan har vaccinerats så att vi tillsammans kan se till att Sverige blir Sverige igen, betonar de i Expressen idag.

[yop_poll id="121"]