Nytt utspel från Donald Trump – uppmanar till aktion

2023 03 18

Donald Trump menar att han kommer gripas nästa vecka.

I ett nytt inlägg på sin sociala plattform Truth Social menar den tidigare presidenten att han kommer gripas på tisdag nästa vecka.

Han förtydligar inte anledningen till varför han tror att han kommer gripas, men uppmanar sina anhängare att protestera.

Samtidigt anklagar han distriktsåklagaren för att vara korrupt och politisk.

“Ta tillbaka vår nation”

Trump insisterar på att han inte begått något brott och vill se sina följare protestera mot hans kommande gripande.

– DEN LEDANDE REPUBLIKANSKA KANDIDATEN & TIDIGARE PRESIDENTEN I USA, KOMMER ATT GRIPAS PÅ TISDAG NÄSTA VECKA. PROTESTERA, TA TILLBAKA VÅR NATION!, framhåller han på Truth Social med versaler.

Kan handla om skandal

En av händelserna som utspelet kan handla om är att Trump betalat porrstjärnan Stormy Daniels för att hålla tyst om en affär.

Trump uppges ha betalat 130 000 dollar, motsvarande nästan 1,5 miljoner kronor för Daniels tystnad.

– Under de senaste fem åren har distriksåklagarens kontor varit på häxjakt och undersökt alla aspekter av president Trumps liv, och de har inte hittat någonting  - och nu detta, säger en av Trumps talespersoner enligt The Guardian.

“Ingen affär”

Under en konferens i Maryland för ett par veckor sedan uttryckte sig Trump angående händelsen.

– Ingen attraktion, ingen affär. Jag säger att det inte var någon affär, där det ändå inte finns något brott. Och åtal har aldrig väckts i ett sådant fall tidigare, och det här fallet har tittats på av varje åklagare - de tittar alla, de har tittat på det i flera år nu... och allt de gör är att de orsakar ilska och problem för vårt land, för vårt folk kommer inte att ta det här, sade han.

Har anklagats

Trump har tidigare anklagats för att ha uppmanat till våldsamheter i samband med stormningen av Kapitolium i USA den 6 januari 2021.

– Vi kämpar. Vi kämpar som bara den och om du inte kämpar så kommer du inte att ha ett land längre. Så låt oss gå nerför Pennsylvania Avenue, sade Trump innan stormningen enligt BBC.

Foto: Donald Trump FB

Text: Redaktionen