NYA BESKED: Om Esbjörn får mer pengar kanske han godtar affären

2021 11 10

Bara några timmar efter beskedet att 81-åriga Esbjörn överklagar förlikningen med Ebba kommer nu nya uppgifter från hans juridiska ombud.

Det nya beskedet är att man vill ha mer pengar för kåken och det skulle möjligen kunna få Esbjörn Bohlin att svänga igen. Ombudet indikerar att prislappen är för låg.

– Jag tycker att det kan ifrågasättas. Man vill i vart fall rätta till så att det blir ett skäligt pris. Om det blir det så kanske jag kan få Esbjörn att acceptera priset, och därmed acceptera att fastigheten är såld, säger ombudet Sture Tersaeus till Aftonbladet.

Inte gjort skäl för sin lön

Husbråket mellan Esbjörn och Ebba avslutades för en månad sedan då de båda parterna kom överens om en förlikning. Men tidigare i dag kom besked om att det hela tagit en ny vändning då

Altinget rapporterade att Esbjörn återigen kände sig lurad och överklagar förlikningen. Han var även missnöjd med sina tidigare advokater som han inte anser har gjort skäl för sin lön.

Ville läsa i lugn och ro

– Jag fick inte ta med mig avtalet hem och läsa i lugn och ro innan jag skrev på. Att jag inte fått se avtalet i sin helhet och fått tagit del av det i lugn och ro innan jag skrev på gör att jag känner mig orättvist behandlad. Jag är ledsen och ångrar att jag inte orkade stå upp för mig själv. Jag är också ledsen över att jag inte fick den hjälp jag borde ha fått och önskade från advokaterna som jag betalar för, framför Esbjörn i sin skrivelse.

Djupt bedrövad och överkörd

Sture Tersaeus uppger till Aftonbladet att han nu ska undersöka huruvida Esbjörn undertecknade avtalet under press och huruvida han förstod själva avtalet.

– Han är djupt bedrövad och känner sig överkörd. Han har känt sig pressad att skriva på då det har sagts till honom att ingen annan kan företräda honom, säger Esbjörns ombud.

Ombudet har i ett brev från Esbjörn informerats om att Esbjörn känt sig tvingad att skriva på förlikningsavtalet.

Dömer ut Esbjörns chanser

Ombudet poängterar även för tidningen att man ska ta kontakt med läkare för att undersöka Esbjörns situation.
Aftonbladet har även varit i kontakt med två experter i civilrätt som båda bedömer Esbjörns möjligheter att överklaga förlikningen med Ebba som mycket, mycket små.

ANALYS

Turerna kring fastighetsbråket tycks aldrig ta slut men nu pekar mycket på att Esbjörn är nära att nå vägs ände med sina protester mot affären. Experterna betonar att en förlikning går ut på att slutligt avsluta en konflikt och att därefter ändå överklaga röner ytterst sällan framgång.

Det senaste utspelet ger närmast en bild av att säljande part vill ha mer pengar och det lär bli svårt att få rättsväsendet att klassa det som ett giltigt skäl – särskilt efter att man redan förlikats.

Foto: Ebba Busch, Instagram