Nordkorea pekar ut Sverige – Extremdiktaturen riktar skarp kritik

2022 05 07

Världens mest sekteristiska och slutna land – extremdiktaturen Nordkorea – riktar nu kritik mot Sverige.

Det mycket isolerade landet som styrs av den brutala diktatorn Kim Jong-UN går nu till verbalt angrepp mot Sverige rapporterar den ansedda sydkoreanska tidningen Korea Herald.

Fördömer Sverige

Det är Nordkoreas utrikesdepartement som pekar ut Sverige tillsammans med Finland och utfärdar ett fördömande mot de båda nordiska grannländerna.

Och det som har retat upp den nordkoreanska regimen är enligt Korea Herald att Sverige förväntas ansöka om medlemskap i den Nordatlantiska Fördragsorganisationen, med andra ord Nato.

Ökar på militär konfrontation

Diktaturen anklagar i samma veva USA för att ligga bakom händelseutvecklingen och menar att det handlar om politiska motiv.

– I en text på dess websida uppger utrikesdepartementet att Natomedlemskap för de nordiska länderna endast kommer att öka på den militära konfrontationen med Ryssland och skaka om den militära balansen i Östersjöområdet, rapporterar den sydkoreanska tidningen.

Stramar åt nätet

Kim Jong-Un, som förvandlat Nordkorea till en slags sekteristisk regim som styrs som ett skräckvälde, menar att Ukrainafrågan ligger bakom.

– Uppgifterna ovan bevisar att USA och Väst ser Ukrainas situation som ett gyllene tillfälle att pressa det strategiska utrymmet för Ryssland genom att strama åt  nätet som omger Ryssland, framhäver Nordkorea.

Provocerar Ryssland

Nordkorea varnar för att händelseutvecklingen rörande Sverige, Finland och de andra västländerna inklusive USA kommer att leda till en mörk utveckling.

– Ofrånkomligen provoceras en starkare reaktion fram från Ryssland, betonar Nordkorea enligt Korea Herald.

Avser Sveriges känsliga tidsperiod

Korea Herald är Sydkoreas ledande engelskspråkiga tidning och tidningens skribenter bevakar utvecklingen i grannlandet Nordkorea mycket noga.

– Pyongyangs budskap kommer samtidigt som Washington sagt att man kan adressera vilka som helst bekymmer något av länderna [Sverige och Finland] kan tänkas ha rörande tidsperioden,  enligt tidningen.

Och tidsperioden avser den känsliga tid som nu skapar viss oro både i Sverige och Finland.

– Tidsperioden mellan en Natomedlemskapsansökan och ett formellt ingående i alliansen, uppger Korea Herald.

Gråter av rädsla

I enlighet med sina sedvanliga lögner och propaganda framhåller Nordkorea att omvärldens sanktioner mot Ryssland inte fungerar.

Regimen hävdar också att Europas länder är rädda för framtiden.

– Europeiska länder gråter av rädsla avseende att stoppet för rysk gas kan leda till en allvarlig ekonomisk kris.

– Verkligheten visar att käppen av sanktioner som skickats från USA och Väst mot Ryssland snarast visats sig vara en bumerang som flyger tillbaka mot deras halsmuskler, framhåller Nordkorea bombastiskt.

Personkult och extremism

Nordkorea klassades tidigare som en kommunistdiktatur men har alltmer övergått till att lämna kommunistideologin och istället blivit en slags sekteristisk extremdiktatur som byggs på en personkult kring landets ledare Kim Jong-Un.

Landet som har 26 miljoner invånare beskrivs även som en slags stalinistisk och militär diktaturstat.

Foto: M. Brändli

Text: Redaktionen