Nationella Bombskyddet larmat till Växjö – Stora avspärrningar

2021 10 02

En explosion har inträffat i Växjö och ett stort område har spärrats av då det finns oro för att ytterligare en explosion kan äga rum.

SOS Alarm uppger att flera enheter från räddningstjänsten liksom ambulans finns på plats i Växjö vid Hjalmar Petris Väg.

Oro för ytterligare explosion

– Det är fem enheter från räddningstjänsten och tre ambulanser som är utlarmade. Men de står en bit ifrån platsen. Vi kan i nuläget inte ge mer information om varför, säger Sara Tunklev som är teamledare på SOS Alarm till SVT

Under natten till idag skall en explosion ha inträffat i området och det finns oro för att ytterligare en explosion kan komma att äga rum.

Misstänkt farligt

– Någonting har exploderat i en byggnad i natt på Hjalmar Petris väg i Växjö. På platsen finns ett föremål som vi bedömer som misstänkt farligt. Vi är på plats med en större resurs och en omfattande avspärrning har gjorts i området, säger Evelina Olsson vid Polisregion Syd till SVT.

Nyfikna människor samlas

Nationella Bombskyddet har larmats till Växjö och utanför avspärrningarna har en hel del nyfikna människor samlats för att ta reda på vad som är på gång.

Smålandsposten rapporterar att verksamheter i närområdet utryms med tanke på det föremål som bedöms som suspekt.

Utrymning pågår

– Vi har en väl tilltagen avspärrning och utrymning av närliggande verksamheter pågår. Vi inväntar bombskyddet, säger Polisen till P4 Kronoberg.

▪FAKTA: Sveriges Nationella Bombskydd

Nationella bombskyddet finns placerat i Stockholm, Göteborg och Malmö och aktiveras när polisregionernas patruller får ärenden med farliga föremål som inte kan hantera regionalt.

Det tar längre tid för bombskyddet att komma på plats om ärendet är ute i landet men bombskyddet kan även få stöd av helikopter om läget är akut.

[yop_poll id="712"]