Moderaterna redo ta över Sverige – Inleder samtal med SD, KD och L

2021 06 29

– Nu prövar jag stödet för en borgerlig regering.

Det meddelar Moderaternas statsministerkandidat tillika partiledare Ulf Kristersson som har utsetts av talmannen att sondera sina möjligheter att bli Sveriges nya statsminister.

– Om det finns parlamentariska förutsättningar att nu bilda en borgerlig regering, så är Moderaterna och jag redo att ta ansvar för att Sverige får en fungerande ledning igen, framför Ulf (M).

– Nu har talmannen meddelat sitt beslut, att han ger mig uppdraget att undersöka stödet för en sådan regering. Det betyder att jag de kommande dagarna helt kommer att fokusera på de viktiga samtal som nu ska föras med de andra partierna i Sverige som också vill ha maktskifte, partier som sätter de politiska sakfrågorna framför det politiska spelet, menar han.

M-ledaren betonar att en ny regering skulle tillträda i en mycket speciell situation.

– Bara ett år till nästa val och efter en unikt stökig tid som slutade i regeringskris. En ny regering måste bli en verklig omstartsregering, och den måste kunna samla, inte fortsätta splittra. Den måste prioritera några få, riktigt viktiga frågor det kommande året, och plöja marken för långsiktiga reformer under 2030-talet. Den måste självklart respektera alla riksdagens partier och kunna prata och förhandla med alla. Den måste ha tydlig färdriktning men vara pragmatisk i konkreta lösningar, framhåller moderatledaren i sociala medier.

– Sverige kan inte vänta. Skjutningarna och arbetslösheten slår rekord, utanförskapet växer och både kriminalitet och barnfattigdom breder ut sig i Sveriges utsatta områden. Det är nu dags att ta tag i våra problem så vi sedan kan ta fasta på våra möjligheter. Och nu vet alla i vårt land att det kräver en ny regering, meddelar Ulf (M).

Foto: Ulf Kristersson, Instagram

[yop_poll id="292"]