DUBBELMORDET: 18-åringen erkänner – Har redogjort i detalj för dådet

2022 03 22

18-åringens advokat bekräftar att hans klient under ett polisförhör har erkänt att han dödade kvinnorna.

Den misstänkte 18-åringen är en elev Malmö Latinskola, han bor i Trelleborg och har inte varit misstänkt för några brott sedan tidigare.

Erkände under ett långt förhör

– Det blev ett långt förhör där 18-åringen fick berätta fritt utan avbrott, det tog ganska lång tid för honom att formulera sina tankar. Men han har i detalj redogjort för det han gjort och han har erkänt, säger 18-åringens advokat Anders Elison, till DN.

Oklart vad motivet var

Det är i nuläget inte fastställt vad motiven till den tragiska gärningen har varit. Men det finns inget som tyder att det var något impulsivt bakom händelsen, berättar 18-åringens advokat.

Tagen av händelsen

18-åringen uppges vara mycket tagen av händelsen men han har ändå kunnat berätta hur han genomförde gärningen på ett lugnt och sansat sätt.

– 18-åringen är mycket tagen och det han har gjort har ruskat om honom väldigt mycket. Han kan redogöra för det klart och samlat men har svårt att få fram orden, även om han är välformulerad och detaljrik. Men det märks att det är en ung pojke, framhåller advokaten.

Tyst minut för att hedra lärarna

Det har under dagen hållits en tyst minut för de mördade lärarna på flera platser, bland annat utanför stadshuset i Malmö, där flera hundra människor samlades. Kommunstyrelseordförande Katrin Stjernfeldt-Jammeh (S) var där och höll ett tal för hedra kvinnorna.

– Det här ska aldrig kunna hända. Jag skulle vilja framföra mina djupaste sympatier till de drabbade. De anhöriga, deras nära och kära, all personal på skolan och elever, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh, enligt Expressen. 

Säkerheten kommer inte förändras

Katrin Stjernfeldt Jammeh fortsätter med att berätta det inte kommer ske några förändringar i säkerheten på Malmös skolor den närmsta tiden. Det måste först klarläggas vad det var för motiv som låg bakom den här händelsen.

– I dagsläget vet vi ju inte riktigt vad som ligger bakom, det finns många teorier och många frågor men vi har få svar. Tills vi vet vad som ligger bakom, så blir det bara spekulationer om vad som skulle kunna ha gjorts, säger hon.

Foto: Malmö Latinskola FB

Text: Redaktionen