Misstänker att kvinna mördats med samurajsvärd

2021 11 03

– Jag hörde polisen ropa att det låg en död person på golvet med ett svärd bredvid.

Det säger en granne till Aftonbladet i samband med att många grannar vaknade av sirener i förrgår i en radhuslänga i Stockholm.

45-årig sambo

Nu kommer uppgifter om att en man misstänks ha mördat sin 45-åriga sambo och enligt flera medier tros ett samurajsvärd ha använts som mordvapen.

Sambon har i dag häktats av Södertörns Tingsrätt och är på sannolika skäl misstänkt för mord, rapporterar DN. Sannolika skäl är den högre misstankegraden och skäligen misstänkt är den lägre misstankegraden.

Skrek hans namn

Det blev en otäck söndagsmorgon i grannskapet i Haninge i Stockholm. Polisens sirener gjorde att många grannar hoppade till vid 06-tiden och enligt Aftonbladet hörde en granne hur polisen skrek namnet på kvinnans sambo innan de med vapen tog sig in i bostaden.

– Det var ett väldigt pådrag. Jag hörde polisen ropa att det låg en död person på golvet med ett svärd bredvid, säger en granne.

Tros ha avlyssnat sin flickvän

Kvinnan hade drabbats av allvarliga stickskador och förlorade livet.

Expressen erfar att mannen ska ha avlyssnat sin sambo och lagt avlyssningsapparater i hennes handväska inför att hon träffade sina vänner. Tidningen rapporterar att det ska ha funnits ytterligare övervakningsapparater i bostaden och bedömer att den misstänkte mördaren kan ha drivits av svartsjuka.

Barnet tros ha varit hemma

Enligt tidningen ska även parets minderåriga barn ha funnits i hemmet när kvinnan mördades med samurajsvärdet.

Den ett år yngre sambon hävdar dock att han inte har mördat sin flickvän.

– Han förnekar brott, säger kammaråklagare Karin Borg vis Södertörns Tingsrätt till P4 Stockholm.

14 år i radhuset

Den misstänkte mördarens advokat framhåller emellertid att sambon vidgår vållande till hennes död.

– Min klient förnekar anklagelserna avseende mord. Han vidgår dock ansvar för vållande till annans död, grovt brott. Mer än så kan jag inte säga i nuläget, säger försvararen Marcus Lodin till Aftonbladet.

Enligt tidningen har kvinnan som stacks ihjäl och hennes sambo bott under hela 14 år i radhuset och i grannskapet är det nu dystert.

Idylliskt område

– Det här är ett idylliskt område och det känns jättekonstigt att se vårt område avspärrat av polisband, säger en boende till tidningen.

Aftonbladet summerar att det Sverige i september hade nått upp till 10 kvinnor som mördats av sin tidigare eller nuvarande man. Siffran tros sedan dess ha stigit ytterligare.

Arkivfoto: Polisen Norrmalm, FB