Mina Tankar: Otroligt starkt och gripande av Lena Hallengren

2021 05 09

Det var otroligt starkt av Lena Hallengren när hon berättade i TV igår om att hon drabbats av bröstcancer och opererat bort ena bröstet. Hennes gripande och rörande ord kan ha stor betydelse för många andra drabbade och alla vi anhöriga till de 8 000 – 9 000  som drabbas av bröstcancer runt om i Sverige varje år.

Först och främst känner man så starkt för Lena och hennes familj och man hoppas av hela sitt hjärta att allt ska gå bra. Och det finns många andra fall där det med hjälp av fantastisk sjukvård har slutat bra.

Att hon berättade öppet i TV om vad hon går igenom kan också fungera som hjälp och stöd för alla drabbade och alla vi anhöriga som får någon att relatera till. Det är lättare när man vet att man inte är ensam och det är värdefullt när man kan tala om det öppet. Det var en så stark och rörande berättelse av Lena Hallengren.

Lena berättade hur hon upptäckte att det kändes inte som vanligt och hur hon till slut tänkte att nu måste hon ta tag i det här och inte ignorera utan istället kontakta vården. Sen förklarade hon att det kanske svåraste var att berätta för nära och kära. Hon delade med sig om ett bra knep vilket var att hon försöker skicka SMS när hon ska berätta för någon och då hinner personen landa lite innan Lena ringer och berättar närmare om det. Hon talade också om att hon tagit bort ett bröst och hon berörde frågan om rekonstruktion. Frågor som många drabbade funderat på.

Jenny Strömstedt genomförde med värme och känsla en väldigt fin och rörande intervju med Lena Hallengren. Hon ställde både svåra och gripande frågor på ett rakt men samtidigt fint sätt.

❤ ❤ Vi är många som vill sända tusentals styrkekramar och hopp om värme och tillfrisknande till Lena och vi hoppas att allt ska gå bra.

Se hela TV-intervjun här.