Många personangrepp vid Trumps första kampanjtal sedan USA-valet

2021 06 27

Konspirationsteorier, personangrepp och påstått valfusk stod i centrum när Donald Trump höll sitt  första rally sedan valet i natt.

Trumps tal i Ohio var hans första tal i en lång rad förväntade tal som går ut på att kampanja mot de tio republikaner som röstade emot honom i representanthuset vid omröstningen om riksrätt på grund av stormningen av kongressen. Men Trump kom snabbt in på valet 2020.

– Faktum är att det är något deprimerande, för det som hände i november skulle aldrig ha hänt. De använde covid för att stjäla valet, sa Donald Trump som framhöll att han är den verkliga presidenten.

Han gick även till attack mot sin partikamrat kongressledamot Anthony  Gonzalez som är en av de tio republikaner som Trump vill få bort från kongressen. Istället framhöll han sin kandidat Max Miller inför primärvalet.

Sparka doktor Fauci

Innan Trump intogs scenen av den ökända republikanska konspirationspolitikern Marjorie Taylor Greene som fick kraftiga ovationer när hon krävde att doktor Anthony Fauci får sparken.

Trump ägnade inte mycket tid åt att kampanja för kandidat Max Ziller utan nästan hela talet handlade istället om diverse personangrepp. Här är några av de som Trump gick till angrepp mot:

▪Joe Biden

▪Kamala Harris

▪Generaler och militären

▪Hillary Clinton

▪Liz Cheney

▪Mitt Romney

▪Media

Florida nästa

Trump planerar en rad kampanjrallyn inför mellanårsvalet 2022 och i första hand inför Republikanernas primärval där Trump kampanjar för Trumpvänliga kandidater och emot Trumpkritiska kandidater. Nästa Trumpevent är planerat till den 3 juli i Florida.

Trump indikerade att han kanske ställer upp i presidentvalet 2024.

– Vi vann valet två gånger och det är möjligt att vi kanske behöver vinna en tredje gång, sa han.

Foto: Donald Trump Channel, Rumble

[yop_poll id="275"]