Liberalerna vill ej avsätta regeringen

2021 06 17

– Liberalerna hedrar fortsatt avtalet och utgår från att övriga tre partier också fullt ut gör det.

Det säger Liberalernas gruppledare Johan Pehrson i en kommentar om Vänsterpartiets och M-SD-KD:s besked om att man går samman för att fälla Regeringen Löfven.

– Den här regeringen har tillträtt för att genomföra ett avtal som bland annat innebär fri hyressättning i nyproduktion. Det är en viktig reform för en fungerande bostadsmarknad. Liberalerna hedrar fortsatt avtalet och utgår från att övriga tre partier också fullt ut gör det. Vi kommer därmed varken medverka till att ändra avtalet eller till att nu avsätta en regering som genomför det, säger Johan Pehrson (L).

ANALYS

Liberalerna är kvar inom S-MP-C-L-samarbetet fram till och förbi kommande höstbudget som lär bli Januaripartiernas sista stora föreställning tillsammans innan valrörelsen drar igång på riktigt.

Men för många väljare kan det bli lite rörigt att Liberalerna å ena sidan gått över till M-KD-SD-sidan men å andra sidan kommer att rösta för att rädda kvar Regeringen Löfven. Men det beror ju på att Libarelerna vill få igenom alla de reformer som de utlovats i Januariavtalet varav  en rad resterande L-reformer väntas komma i höstens budget.

[yop_poll id="219"]